Plus

undefined

Vakantiestrop dreigt wegens trage vaccinatieregistratie

Honderdduizenden Nederlanders wachten nog op de registratie van hun coronavaccinatie in het centrale RIVM-systeem. Die is straks nodig om eenvoudig met het coronapaspoort op reis te kunnen. De Landelijke Huisartsen Vereniging wil dat het RIVM snel met een oplossing komt. Volgens een woordvoerder van het RIVM zijn de meeste van de gezette prikken verwerkt in het computer­systeem, maar naar schatting 17,6 procent nog altijd niet. Op een totaal van ruim 10 miljoen vaccinaties betekent dit dat er een kleine 1,8 miljoen prikken niet centraal staan ­opgeslagen.

Afgehakt hoofd in Mexicaans stemlokaal gegooid

In Mexico, waar zondag verkiezingen zijn gehouden, is bij een stemlokaal een afgehakt hoofd naar binnen gegooid. Ook zijn in de buurt tassen gevonden met daarin ledematen, melden de autoriteiten in Terrazas del Valle, vlak bij de stad Tijuana. De dader zou zijn gevlucht. Het is niet duidelijk of hij uiteindelijk is aangehouden. Ook is niet bekend of de actie te maken had met de verkiezingen, waarvan de afgelopen campagneperiode een van de bloedigste was uit de recente geschiedenis. Elders in het land werd zondag ook een granaat, die weliswaar niet op scherp stond, naar een stem­bureau gegooid. (ANP)

Knab-onderzoek: bijna helft zzp’ers regelt geen pensioen

Zzp’ers zeggen pensioen belangrijk te vinden, maar zij hebben vaak niets geregeld en zien een verplichte regeling ook niet zitten, blijkt uit onderzoek door Knab. De onlinebank vroeg 2500 klanten die zelfstandig ­ondernemer zijn óf en wat ze ­geregeld hebben voor hun pensioen. Bijna de helft (48 procent) heeft niets geregeld. Wel neemt de bereidheid toe naarmate iemand langer zzp’er is. Bij ondernemers die al vijf jaar zzp’er zijn, heeft 43 procent niets geregeld. Dat is beter dan het gemiddelde, maar het aantal is nog altijd vrij laag. Van de starters geeft zelfs 59 procent aan niets geregeld te hebben.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden