Zeventien migranten onderschept op Kanaal, onder wie vijf kinderen en een baby

Zaterdagochtend zijn op het Kanaal tussen Frankrijk en Engeland opnieuw verschillende boten met migranten onderschept die probeerden om het Verenigd Koninkrijk te bereiken.

Het Parool
Eerder werden vierentwintig migranten opgepakt tijdens oversteek Kanaal. Beeld AFP
Eerder werden vierentwintig migranten opgepakt tijdens oversteek Kanaal.Beeld AFP

Op 5 kilometer van Calais moesten zeventien migranten, onder wie vijf kinderen en één baby, worden gered door de Franse scheepvaartpolitie. Britse media maakten melding dat minstens drie boten de Britse kust konden bereiken.

De coronapandemie schrikt migranten die op zoek zijn naar een beter leven in het Verenigd Koninkrijk, niet af. Vorige week werden maar liefst 150 mensen die met kleine bootjes de gevaarlijke oversteek probeerden te maken, door de Britse politie onderschept, bericht de krant Daily Express.

Onderkoeling bij kinderen

Zaterdagochtend omstreeks 07.30 uur ontving het noodcentrum Gris-Nez (CROSS) een oproep van een plezierjacht dat er een bootje op volle zee in panne was gevallen. Ze werden gered door de Franse scheepvaartpolitie en meerden omstreeks 10.00 uur aan in de haven van Calais. Daar werden ze opgewacht door de grenspolitie en de brandweer. Volgens de lokale krant Voix du Nord vertoonden de kinderen tekenen van onderkoeling.

Drie boten met migranten slaagden er zaterdagochtend wel in om de Britse wateren te bereiken, waar ze werden onderschept door de kustpolitie, bericht Daily Express.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden