Zeven doden bij tweede bloedbad binnen drie dagen in Californië

Bij een schietpartij in Californië, de tweede in amper drie dagen, zijn zeven mensen omgekomen. Een zwaargewond slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

Het Parool
null Beeld AP
Beeld AP

Het schietincident vond plaats op twee locaties in de stad Half Moon Bay, zo’n vijftig kilometer ten zuiden van San Francisco. Op een champignonkwekerij werden vier doden aangetroffen. Later werden bij een transportbedrijf in de buurt nog eens drie lichamen aangetroffen.

Een 67-jarige verdachte, die geïdentificeerd werd als Chunli Zhao, werd gearresteerd toen hij de parkeerplaats van een politiebureau opreed. Vermoedelijk had hij zichzelf aan willen geven. In zijn auto troffen agenten een halfautomatisch geweer aan.

De beweegredenen van de man zijn vooralsnog onduidelijk. Lokale media schrijven dat het om een ontevreden medewerker van de champignonkwekerij zou gaan. Andere arbeiders en ook kinderen zouden getuige zijn geweest van de schietpartij. Volgens de politie zijn er geen andere verdachten.

‘Tragedie op tragedie’

Bij een schietpartij in Monterey Park, een voorstad van Los Angeles, kwamen afgelopen zondag ook al elf mensen om het leven. De 72-jarige schutter schoot zichzelf dood toen hij in zijn busje omsingeld werd door de politie.

Plaatselijke politici beklagen zich op Twitter over het herhaalde vuurwapengeweld. “Twee uur geleden voegde ik mij bij mijn collega’s op de trappen van het Capitool (van Californië) voor een wake voor de slachtoffers van de schietpartij in Monterey Park”, zei Marc Berman, een parlementslid uit Californië, op Twitter. “Voordat we zelfs maar de kans hebben gehad om hen te rouwen, vindt er weer een massale schietpartij plaats.”

En gouverneur Gavin Newsom van Californië twitterde dat hij bij de ziekenhuisvergadering was met slachtoffers van een massale schietpartij toen hij werd weggetrokken om te worden ingelicht over een andere schietpartij. “Dit keer in Half Moon Bay. Tragedie op tragedie.”

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden