Nieuws

Weer een Russische zakenman onder opmerkelijke omstandigheden gestorven

Opnieuw is een Russische zakenman onder dubieuze omstandigheden gestorven. Nu gaat het om de 43-jarige Aleksandr Soebbotin, voormalig topman bij het Russische oliebedrijf Lukoil.

Marlies van Leeuwen
De overleden Aleksandr Soebbotin was eerder topman bij het Russische oliebedrijf Lukoil. Beeld ANP/EPA
De overleden Aleksandr Soebbotin was eerder topman bij het Russische oliebedrijf Lukoil.Beeld ANP/EPA

Soebbotin, bestuurslid van Trading House Lukoil, zou zijn overleden na een anti-katersessie. Het incident gebeurde in de woning van sjamaan Magua en zijn vrouw ten noordoosten van Moskou. Daar boden ze een behandeling aan met giftige padden, schrijft The Moscow Times op basis van telegramzender Mash.

Soebbotin kende volgens de media de familie Magua al lang en maakte regelmatig gebruik van haar diensten. De laatste sessie zou gruwelijk verkeerd zijn gelopen. De sjamaan zou een incisie in de huid hebben gemaakt waarop hij er enkele druppels paddengif in druppelde. De bedoeling was dat de ‘patiënt’ zou gaan braken en zich daarna beter zou gaan voelen.

Na enige tijd kreeg Soebbotin echter hevige pijn in de borststreek en werd onwel. De sjamaan raadde hem toen aan een kalmerend middel in te nemen en even te rusten in zijn kelder. Daar werd Soebbotin later dood aangetroffen.

Overleden prominenten

Er zijn de afgelopen maanden vaker prominente Russen overleden. De officiële doodsoorzaak was in die gevallen zelfmoord, zoals bij Leonid Sjoelman (60), Aleksandr Tjoeljakov (61) en Vladislav Avayev (51), die in het verleden allen een belangrijke positie hebben bekleed bij aardgasbedrijf Gazprom.

Twee weken geleden werden zakenman Sergej Protozenja (55), zijn vrouw en dochter dood aangetroffen in hun Spaanse villa. Hij zou eerst zijn vrouw en dochter hebben gedood en daarna zichzelf van het leven hebben beroofd. Protozenja was financieel directeur van de Russische oliemaatschappij Tarkosaleneftega.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden