Rode Kruis slaat alarm over Azië en opent rekeningnummer 7244

Het Rode Kruis slaat alarm over de snel verslechterende coronasituatie in Azië en opent daarom rekeningnummer 7244 voor donaties.

Het Parool
Een ziekenhuis in Nepal. Beeld AP
Een ziekenhuis in Nepal.Beeld AP

Juriaan Lahr, hoofd Internationale Hulp van het Nederlandse Rode Kruis: “India en de buurlanden Nepal, Bangladesh en Pakistan hebben te maken met recordsterftecijfers als gevolg van corona. De ziekenhuizen en intensivecareafdelingen liggen overvol met coronapatiënten. Er is dringend meer internationale steun nodig om een grotere ramp in Zuid-Azië en andere kwetsbare landen te voorkomen.”

De hulporganisatie opent giro 7244 voor donaties. “India en buurlanden hebben snel meer vaccins nodig, medische apparatuur en voorraden, ondersteuning met testen, beschermende kleding en andere hulpgoederen, inclusief zuurstof, voor korte en langere termijn.”

Vaccins

Volgens Lahr kan alleen snel handelen de ramp in de regio nog indammen. “Alle ogen zijn deze week gericht op India, maar we moeten ook nadenken over waar we de komende weken en maanden mee te maken kunnen krijgen in andere landen en hoe we ons daar het beste op kunnen voorbereiden.”

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden