Nieuws

Kort nieuws

Het Parool

Debat over deal mondkapjes zonder De Jonge

De Tweede Kamer wil een debat over de vermeende betrokkenheid van oud-zorgminister Hugo de Jonge bij de omstreden en veelbesproken mondkapjesdeal tussen zijn toenmalige ministerie en Sywert van Lienden. Maar op aandringen van de regeringspartijen hoeft De Jonge, nu minister voor Volkshuisvesting, daar zelf niet bij te zijn. De Kamer zal het debat voeren met de huidige minister Conny Helder (Langdurige Zorg). (ANP)

Stien Holleeder (86) overlijdt in bijzijn dochters

De familie Holleeder heeft maandag afscheid genomen van moeder Stien Holleeder. De moeder van crimineel Willem Holleeder en schrijfster Astrid Holleeder en oma van presentatrice Miljuschka Witzenhausen stierf afgelopen weekeinde op 86-jarige leeftijd in het bijzijn van haar dochters, meldt De Telegraaf. Holleeder is vanwege veiligheidsredenen maandag in besloten kring gecremeerd. (ANP)

‘Geen boete voor premier Johnson om partygate’

De Britse premier Boris Johnson heeft geen boete gekregen voor deelname aan illegale coronafeestjes. Dat laat een woordvoerder van Johnson weten. De Britse politie maakte eerder bekend dat de eerste twintig bekeuringen zijn uitgedeeld aan regeringsfunctionarissen die meededen aan de party’s. Wie de boetes krijgen en hoe hoog die zijn, wordt niet vermeld in de verklaring van de politie. Het onderzoek is nog niet afgesloten. (ANP)

Staghouwer wil onderzoek naar nut vleestaks

Landbouwminister Henk Staghouwer wil de invoering van een heffing op vlees onderzoeken. ‘Ook via prijssignalen heeft de overheid de mogelijkheid om prikkels te geven richting meer duurzame en gezondere keuzes, zonder mensen in hun vrijheid te beperken,’ zegt de bewindsman in een brief. In het onderzoek wordt rekening gehouden met ‘de uitvoerbaarheid’. De opbrengst zou terechtkomen bij veehouders, die van dat geld kunnen verduurzamen. (ANP)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden