Insider: SpaceX kocht beschuldigingen over wangedrag Elon Musk af

Ruimtevaartbedrijf SpaceX heeft in 2018 een kwart miljoen dollar (236.000 euro) betaald aan een stewardess die eigenaar en multimiljardair Elon Musk beschuldigde van grensoverschrijdend gedrag.

ANP
Elon Musk. Beeld AFP
Elon Musk.Beeld AFP

Musk zou de vrouw tijdens een vlucht hebben betast en zijn penis hebben laten zien, schrijft nieuwssite Insider op basis van documenten en gesprekken met indirect betrokkenen. Hij zou de vrouw ook een paard hebben beloofd in ruil voor een erotische massage.

Zakenvliegtuig

Het incident vond plaats in 2016 aan boord van een van de zakenvliegtuigen van SpaceX. De vrouw was destijds als stewardess in dienst van het bedrijf. Volgens bronnen van Insider negeerde ze het gedrag van haar baas. Twee jaar later kreeg ze het gevoel dat hierdoor haar carrièrekansen bij SpaceX waren verminderd en diende ze alsnog een officiële klacht in tegen Musk. SpaceX stelde daarop voor haar arbeidsovereenkomst voor 250.000 dollar af te kopen, op voorwaarde dat ze niets over wat was gebeurd naar buiten zou brengen. Insider schrijft zonder medeweten van de vrouw benaderd te zijn door een vriendin van haar, die ook de documenten deelde.

SpaceX wilde tegenover Insider niet ingaan op de beschuldigingen. De Tesla-topman tweette dat de ‘wilde beschuldigingen volledig onwaar’ zijn en dat er ‘heel wat meer achter het verhaal zit’. Dat het nu naar buiten komt is volgens hem ‘politiek gemotiveerd’. De zakenman onderhandelt momenteel met Twitter over een overname van het berichtenplatform.

In andere tweets stelt Musk dat de vriendin van de afgekochte vrouw een leugenaar is en dat het een ‘uitdaging’ wordt om voor Musk kenmerkende zaken zoals tatoeages en littekens te omschrijven, ‘omdat het nooit is gebeurd’. Volgens Musk komen de aantijgingen van een actrice uit Los Angeles die ‘nog een stevig politiek appeltje te schillen heeft’ en als ‘enige doel’ heeft om de Twitterdeal ‘te verstoren’.

De afgelopen jaren kwamen geregeld klachten naar buiten over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij bedrijven van Musk. Musk zelf is daar echter nooit in genoemd.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden