Nieuws

Boekhouder Trump niet meer achter eigen jaarverslagen

De firma die de afgelopen tien jaar de boekhouding deed van de Trump Organization, staat niet meer achter de jaarrekeningen die het heeft opgesteld voor het bedrijf van oud-president Trump. De firma, Mazars, zal ook geen nieuw werk meer verrichten voor de Trump Organization.

Het Parool
Het Trump Building in New York. Beeld AP
Het Trump Building in New York.Beeld AP

De openbaar aanklager van New York doet op dit moment onderzoek naar de Trump Organization, het holdingbedrijf voor de zakelijke belangen en investeringen van voormalig president Donald Trump en zijn familie. Volgens openbaar aanklager Letitia James heeft het bedrijf misleidende verklaringen afgelegd aan geldschieters, verzekeraars en de belastingdienst over de waarde van zes eigendommen van Trump, waaronder golfclubs en bekende gebouwen zoals de Trump Tower in New York. Ook over het ‘merk Trump’ zou zijn gelogen. Dat Mazars zich nu terugtrekt, laat volgens James zien hoe urgent haar onderzoek is.

Het nieuws kwam maandagavond naar buiten nadat een brief die Mazars op 9 februari aan de Trump Organization had gestuurd bij de rechtbank werd gedeponeerd. In de brief laat Mazars weten dat het ‘over het geheel genomen geen materiële discrepanties bevat’ maar dat door alle omstandigheden ‘ons advies aan u is dat het niet langer passend is om te vertrouwen op de jaarrekeningen’.

Een woordvoerder van de Trump Organization laat in een verklaring weten dat het bedrijf ‘teleurgesteld’ is dat Mazars zich terugtrekt, ‘maar de brief laat zien dat het werk van Mazars volgens geldende boekhoudprincipes is uitgevoerd’ en benadrukt ‘dat er geen materiële discrepanties zijn gevonden’.

De voormalige president van de Verenigde Staten Donald Trump op een verkiezingsbijeenkomst in januari van dit jaar in Florence (Arizona). Beeld AFP
De voormalige president van de Verenigde Staten Donald Trump op een verkiezingsbijeenkomst in januari van dit jaar in Florence (Arizona).Beeld AFP

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden