Verkiezingen Bewaar

VVD'er plakt homoposters in strijd tegen homohaat

VVD'er plakt homoposters in strijd tegen homohaat
© SuitSupply

De Amsterdamse VVD-kandidaat Bas van der Sande (nummer 15) gaat zaterdag met partijgenoten honderd posters plakken van zoenende mannen op verkiezingsborden voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Van der Sande doet dit uit protest tegen het vernielen en bekladden van bushokjes waar de posters van zoenende mannen van kledingketen Suitsupply zijn opgehangen. Van de 4000 abriposters die er in Nederland zijn opgehangen zijn er 30 gemolesteerd.

Van der Sande ziet wel vaker posters van kussende mensen, dat is gewoon in het straatbeeld. "Meestal zijn het kussende hetero's. Ik denk dat degene die de posters van Suitsupply hebben gemolesteerd, posters van zoenende vrouwen wel interessant vinden. Maar kussende mannen... dat gaat kennelijk te ver.''


Hij ging er op broeden en plaatste een tweet, waarin hij Suitsupply opriep de posters van zoenende mannen ter beschikking te stellen voor een plakactie. Dat leverde hem 338 likes en 92 retweets op. Maar Suitsupply kon hem niet op korte termijn helpen. "We hebben nu met de VVD Amsterdam 100 posters laten maken en die gaan we plakken tegen de intolerantie."

De Suitsupply-poster op de abri voor zijn eigen huis is nu weg. "Die is vervangen door een VVD-poster. Ik ben er dus niet op achteruit gegaan."

Lees ook: Suitsupply scoort weer met abriposters

Volg de verkiezingen