Verkiezingen Bewaar

Ook Kuzu debatteert over de toekomst van Amsterdam

Denk-voorman Tunahan Kuzu
Denk-voorman Tunahan Kuzu © ANP

Ook Tunahan Kuzu, politiek leider van de beweging Denk doet mee aan het debat tussen landelijke fractieleiders dat Het Parool en De Balie organiseren op vrijdag 9 februari.

Denk maakt volgens de laatste peiling kans op twee zetels in de Amsterdamse gemeenteraad.

Eerder hadden Jesse Klaver (GroenLinks), Alexander Pechtold (D66), Lodewijk Asscher (PvdA), Lilian Marijnissen (SP) en Thierry Baudet (Forum voor Democratie) al aangegeven te willen debatteren over de toekomst van Amsterdam in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart.

Dan stemmen Amsterdammers over hun nieuwe gemeentebestuur, maar de toekomst van Amsterdam wordt ook bepaald door landelijk beleid.

Hoe moet Schiphol verder ontwikkelen? Moet Amsterdam meer middelen krijgen voor regulatie van de woningmarkt? En hoe kijken landelijke partijen aan tegen de groei van de stad? 

Het debat begint om 20.00 uur in De Balie en wordt live uitgezonden op de websites van Het Parool en van De Balie.

Debatten
Het Parool is medeorganisator van vier debatten in aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen. Woensdagavond was het openingsdebat in Calvijn College tussen Amsterdamse lijsttrekkers, een initiatief van AT5 en Het Parool. (Terugkijken kan hier.)

De landelijke kopstukken debatteren op 9 februari en op 8 maart organiseren Het Parool en de Universiteit van Amsterdam een Amsterdams lijsttrekkersdebat voor studenten op de Roeterseilandcampus.

Op 20 maart, de avond voor de verkiezingen, organiseren Het Parool en De Balie het grote slotdebat tussen Amsterdamse lijsttrekkers. Kaarten worden verkocht via de website van het debatcentrum.

Zie ookDe versnippering in de Amsterdamse politiek is compleet enVuurwerk bij de nieuwkomers, oud zeer bij de gevestigde orde

Volg de verkiezingen

Op 21 maart goed voorbereid naar de stembus? Like onze Facebookpagina Amsterdam Kiest om niets meer te missen