Verkiezingen Bewaar

Kandidatenlijst Partij van de Ouderen bekend

Wil van Soest, de oudste lijsttrekker van Nederland.
Wil van Soest, de oudste lijsttrekker van Nederland. © Ivo van der Bent

De Partij van de Ouderen heeft de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen bekendgemaakt.

De lijsttrekker werd al eerder bekendgemaakt: dat is Wil van Soest. Met haar 81 jaar is zij de oudste lijsttrekker van Nederland. 

Op de tweede plek van de kandidatenlijst staat Dennis Overweg (50). Hij rekent op minstens drie zetels. Daarna volgen Klaas D. de Vries (47), Paul Beving (64) en Gerti den Dekker (70).

Op 21 maart goed voorbereid naar de stembus? Volg onze Facebookpagina Amsterdam Kiest om niets meer te missen (klik).

Geen bruggen over het IJ
De Partij van de Ouderen legt in het verkiezingsprogramma veel nadruk op het tegengaan van eenzaamheid. Daarom moet er niet bezuinigd worden op zaken als de thuiszorg, buurthuizen en bibliotheken.

Ook pleit de partij voor meer betaalbare woningen, waarvoor Amsterdammers voorrang moeten krijgen, en de zogenaamde 'lief-en-leed-straten', straten waar oudere buurtbewoners een goede band met elkaar moeten kunnen opbouwen. 

Het toenemende toerisme is ook een punt waar de partij zich op wil richten. Veel plannen moeten worden bekostigd door de bouw van de aanstaande bruggen over het IJ te annuleren.

Wil van Soest wil 3 zetels in de raad

Lijsttrekker Wil van Soest mikt op drie zetels in de Amsterdamse gemeenteraad. "Leeftijd is geen issue," zegt ze. "Kijk naar de werkdagen die ik maak, heel veel jongeren doen mij dat niet na. Ik sta om half acht op, ga om half negen aan de slag en als ik naar de raadsvergadering moet, ga ik tot laat in de avond door. Ik vind het heerlijk om te doen. Thuis zou ik mij maar dood vervelen."