Verkiezingen Bewaar

Hier kun je in Amsterdam stemmen als je onderweg bent

Stemmen kan onder andere ook op Centraal Station en Bijlmer Arena.
Stemmen kan onder andere ook op Centraal Station en Bijlmer Arena. © ANP

Op 21 maart gaat Amsterdam naar de stembus. Stemmen hoeft niet bij het stembureau het dichtst bij je huis, het kan ook bij locaties die eerder open zijn of onderweg, zoals op het Centraal Station.

Om het mensen gemakkelijker te maken om te stemmen heeft de gemeente Amsterdam extra stemlocaties ingericht. Op die manier kunnen ook mensen die op weg zijn naar werk of school tussendoor makkelijk stemmen.

Alle stemlokalen zijn geopend van 07.30 tot 21.00 uur, maar de onderstaande zes extra stemlokalen hebben afwijkende openingstijden.

Let op: Voor de gemeenteraad en het referendum Wiv ('sleepwet') kun je stemmen in alle Amsterdamse stembureaus. Voor de stadsdeelcommissies kun je alléén stemmen bij een stembureau in je eigen buurt.

Centrum 
Op het Centraal Station zijn twee stembureaus ingericht voor vroege vogels en forenzen. Bij het Wurst & Schnitzelhaus in de IJhal (van 06.30 tot 20.00 uur) en bij Restaurant 1e klas bij perron 2B (van 06.30 tot 21.00 uur).  
In de A'DAM Toren kun je op vertoon van je stempas gratis naar boven om daar tussen 12.00-16.00 te stemmen.

Zuid 
Op de Zuidas zijn stemhokjes geplaatst in WTC Toren A t/m G, van 07.30 tot 20.00 uur.

Zuidoost 
Naast station Amsterdam Bijlmer Arena kun je terecht bij een portocabin (van 07.30 tot 20.00 uur). Ook kun je van 07.00-19.00 uur stemmen in het AMC (Meibergdreef 9).

Bekijk hier ons overzicht van de leukste stembureaus van Amsterdam.

Volg de verkiezingen

Op 21 maart goed voorbereid naar de stembus? Like Amsterdam Kiest op Facebook om niets meer te missen.

Stemadvies nodig? Doe de Kieswijzer van Het Parool.