Verkiezingen Bewaar

FvD offert zich op voor deelname college Leefbaar Rotterdam

Annabel Nanninga (FVD Amsterdam) en Joost Eerdmans (Leefbaar Rotterdam) tijdens een gezamenlijke campagnebijeenkomst.
Annabel Nanninga (FVD Amsterdam) en Joost Eerdmans (Leefbaar Rotterdam) tijdens een gezamenlijke campagnebijeenkomst. © ANP

Forum voor Democratie (FvD) wil naar eigen zeggen de alliantie met Leefbaar Rotterdam beëindigen, als dat ertoe leidt dat andere partijen een nieuw college willen vormen met Leefbaar.

De onderhandelingen voor een nieuw stadsbestuur verlopen moeizaam. FvD wijt dat aan het feit dat D66 bezwaren heeft tegen het verbond tussen dat Leefbaar Rotterdam is aangegaan met de partij van Thierry Baudet.

Of Leefbaar Rotterdam daar ook zo over denkt, is niet duidelijk. Lijsttrekker Joost Eerdmans was zondagavond niet direct bereikbaar voor een reactie.
FvD zegt overigens de alliantie pas te willen beëindigen na installatie van een nieuw college met Leefbaar erin. De partij haalde bij de gemeenteraadsverkiezingen elf zetels en blijft daarmee de grootste van de stad.

Twee verkenners zijn nog bezig de coalitieopties te inventariseren. Ze spreken naast Leefbaar Rotterdam ook met VVD, GroenLinks, PvdA, D66 (allen 5 zetels) en CDA (2 zetels).