Videoserie: V.C.N.C.

Heleen Mees over de verschillen in aanpak van de coronacrisis in Nederland en Amerika

In Voor Corona Na Corona, (V. C. N. C.) praten David De Goede en Vincent Bijlo met bestuurders, beleidsmakers, opiniemakers en cultuurdragers over de wereld na de coronacrisis. Dit keer: econoom Heleen Mees.

David De Goede en Vincent Bijlo

Econome, powerfeministe en columniste Heleen Mees laat haar licht schijnen over de verschillen in aanpak van de coronacrisis in Nederland en Amerika. Ze mist haar woonplaats New York, ze was in maart in Nederland en kon niet meer terug. Ze doet een voorspelling over de uitslag van de Amerikaanse verkiezingen. Ze legt ons uit waarom de gigantische economische groei van China de financiële crisis van tien jaar geleden bij ons mede heeft veroorzaakt en ze legt uit wat de invloed op ons dagelijks leven van de scheefgegroeide economische verhouding tussen arbeid en kapitaal. Het is, vindt ze, aan de overheid om die verhouding te herstellen.

V.C.N.C., gesprekken over leven voor en na corona. Een samenwerking tussen de Lorenzetti Governance Foundation en Het Parool.

David De Goede heeft bedrijfskunde en antropologie gestudeerd. Hij was de eerste antropoloog die bij Philips in dienst kwam. Hij bouwde daar mede de afdeling Philips En De Samenleving op. De afgelopen 20 jaar was hij managing partner van een vooraanstaand headhuntersbureau met opdrachtgevers in het bedrijfsleven en het publieke domein.

Vincent Bijlo is theatermaker, schrijver en opiniemaker. Hij heeft een twintigtal cabaretprogramma’s op zijn naam staan en een aantal voorstellingen over de twintigste-eeuwse geschiedenis. Daarnaast publiceert hij romans en columns en maakt hij podcasts.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden