PlusLijstje

19x de lekkerste glühwein in Amsterdam

null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Klein wintergeluk: de frisse buitenlucht in, dikke jas aan, beide handen stevig om een beker warme glühwein. En wandelen maar, langs deze adressen in Amsterdam, naar de volgende slok.

Eveline Kuyten

Er zijn geen linten geknipt, maar het seizoen van de warme wijn is officieel geopend. Waar in Amsterdam haal je nog een goed glas glühwein en wat kost ie waar? Een met kaneel, sinaasappel en kruidnagel doordrenkt overzicht, om naar wens een eigen route mee samen te stellen. Heb je zelf een fantastische glühweintip? Mail ons via uit@parool.nl

De lekkerste glühwein van Amsterdam Noord

De Ceuvel

De warme appelsap hier is lekker, maar we komen voor gevaarlijke goede glühwein. Daar zit van alles in, zo las je eerder al in PS: wit, rood én rosé. Laurier, steranijs, kruidnagel en kaneel natuurlijk, maar ook gember en tonkabonen. Het resultaat is het omfietsen waard.
Prijs: 5,50 euro, Korte Papaverweg 4

De lekkerste glühwein van Amsterdam Centrum

La Olivia

In coronatijd stonden ze in de rij voor de glühwein van La Oliva, die Pedro Ximénez – oude, zoete sherry uit Andalusië – in de basis heeft. Welnu, ze hebben hem weer en dat zonder rij.
Prijs: 5 euro. Egelantiersstraat 12

Hortus

In de winter is De Hortus versierd met duizenden lichtjes. In de Oranjerie schenken ze een royaal op smaak gebrachte glühwein, die eerder in deze krant werd getipt als een van de betere glühweins van de stad. Niet om mee te nemen.
Prijs: 4 euro. Plantage Middenlaan 2a

Brasserie Blazer

Een vloeibaar appeltaartje, met als geheime oppepper een splash jenever. Ook om mee te nemen.
Prijs: 5 euro. Lijnbaansgracht 190

Café De Heuvel

“Als ik toch sneuvel, dan bij Heuvel”, leest het op de luifel. Dat zou zomaar door gortige consumptie van de glühwein kunnen komen. Die is hier niet zelfgemaakt, maar daar is de prijs dan ook naar.
Prijs: 4 euro. Prinsengracht 568

Café Koosje

Een prima kant-en-klare Weinachtswein met toegevoegde verse kaneel, sinaasappel en steranijs. Aan de prijs, maar opdrinken kan dan wel bij de lepelaars en de flamingo’s op het tegenovergelegen Artisplein.
Prijs: 5,80 euro. Plantage Middenlaan 37

Café De Prins

Met een bloemig bittertje van foelie en een shot Grand Marnier. Niet om mee te nemen.
Prijs: 6 euro. Prinsengracht 124

De lekkerste glühwein van Amsterdam Zuid

Het Blauwe Theehuis & De Vondeltuin

Struinen door het Vondelpark is net even leuker met een glühwein van het Blauwe Theehuis in de knuist. Ze maken hem hier zelf van een kant-en-klaartje opgeluisterd met rode kookwijn, kaneel, anijs en kruidnagel. Afgetopt met verse sinaasappel. Ook de Vondeltuin serveert een huisgemaakte glühwein.
Blauwe Theehuis: 5 euro, Vondelpark 5
Vondeltuin: 5,50 euro, Vondelpark 7

Cafe Krull

Brrr, koud? Op naar cafe Krull, waar ze een royale scheut rum in de glühwein doen. Opnippen doe je tussen het groen van het Sarphatipark en de prijs is ruimhartig.
Prijs: 4,50. Sarphatipark 2

Wildschut

De menukaart staat bol van de comfortabele allemansvrinden. De glühwein, een mix van kant-en-klaar, Montepulciano en sinaasappel, past er zo tussen: ouderwetsch lekker, dat lust iedereen.
Prijs: 5,50 euro. Roelof Hartplein 1-3

Gent aan de Schinkel

Bij biercafé Gent aan de Schinkel maken ze er werk van: rode wijn gaat in de mix met whisky en het geijkte trio kruidnagel, steranijs, sinaasappel. Maar er gaan ook jeneverbes, laurier, gember, bes blauwe, cranberry – bent u daar nog? – Granny Smith, mandarijn, vanille- en kaneellikeur, triple sec én een beetje gedroogde chili in.
Prijs: 5,50 euro. Theophile de Bockstraat 1

De lekkerste glühwein van Amsterdam West

Cafe Happy 2

Nog zo’n hit uit coronatijd. Versgemaakt, met een lekkere scheut Cointreau en schappelijk geprijsd. Ook om mee te nemen. Alleen verkrijgbaar op vrijdag, zaterdag en zondag.
Prijs: 4,50 euro. Kwakersstraat 8-H

Cafe DS

Hier wordt de rode wijn bewerkt als een chai latte-siroop: naast het gebruikelijke kruidenbouquet, ook sinaasappelschil, vanille en een scheut gouden rum. Meenemen is mogelijk.
Prijs: 4,50 euro. Dr. Jan van Breemenstraat 3

Zurich

Bij de zelfverklaarde ‘huiskamer van de Baarsjes’ haal je een huisgemaakt brouwsel van tempranillo met de usual suspects uit het kruidenrek: steranijs, kaneel , kardemom, sinaasappel en schep suiker.
Prijs: 5,50 euro. Mercatorplein 2b

Cafe Nassau

Met een beetje doorstappen sta je zo met verse glühwein in het Westerpark.
Prijs: 5,70 euro. De Wittenkade 105 A

Bosco

De duurste van de stad, maar wel helemaal from scratch gemaakt.
Prijs: 7 euro. Eerste Constantijn Huygensstraat 7

Cafe Helmers

Kant-en-klare glühwein, uitdrukkelijk niet om mee te nemen.
Prijs: 5 euro. Eerste Helmersstraat 59

De lekkerste glühwein van Amsterdam Oost

Bar Botanique

De huisgemaakte glüh van Bar Botanique is extra fruitig door toetsen van grapefruit, sinas en limoen. Ook take away.
Prijs: 5,25 euro. Eerste Van Swindenstraat 581

Uit in Amsterdam: de tips van Het Parool

Bijna dagelijks tippen we op Parool.nl de nieuwste, leukste en beste plekken op het gebied van eten & drinken en kunst & cultuur in Amsterdam. Bekijk hier al onze uit-tips.

Zelf een goede tip? Mail ons via uit@parool.nl.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden