Trending Bewaar

Tiener gearresteerd bij project scheikunde op school

Tiener gearresteerd bij project scheikunde op school
© Kos

Een tiener uit Florida riskeert een straf nadat een wetenschapsproject 'uit de hand gelopen' is. De 16-jarige Kiera Wilmot mengde op haar school in Bartow (Florida) huishoudchemicaliën in een waterflesje. Daardoor schoot de dop van het flesje, waarbij een beetje rook vrijkwam.

Het experiment werd buiten uitgevoerd, er was geen schade en niemand raakte gewond. Toch werd Wilmot korte tijd later gearresteerd wegens 'bezit en gebruik van een wapen op grondgebied van een school'. Het schooldistrict nam zelfs de drastische beslissing om haar weg te sturen, ze zal nu haar middelbare studies via een uitwijzingsprogramma moeten afmaken.

Vrienden en schoolpersoneel nemen intussen de verdediging van de studente op zich. "Het is een goed meisje", verklaart zelfs directeur Ron Richard. "Ze zat voor dit incident nog nooit in de problemen."

"Ze wilde gewoon zien wat er gebeurde met die chemicaliën in het flesje", voegt een klasgenoot eraan toe. "En kijk wat er nu gebeurd is."

Zelfs wetenschappers springen voor haar in de bres: zij zijn op Twitter een actie gestart waarbij ze vertellen over de gekste dingen die ze zelf opgeblazen hebben. Alles in naam van de wetenschap, dat spreekt...