Stadsgids Bewaar

Zomer in eigen stad: Sunday Market en een drankje met prachtig uitzicht

Op Floor17 heb je misschien wel het mooiste uitzicht van Amsterdam.
Op Floor17 heb je misschien wel het mooiste uitzicht van Amsterdam. © Mats van Soolingen

Het Parool bewijst de komende weken dat je de zomervakantie ook best in eigen stad kan doorbrengen. In de rubriek 'zomer in eigen stad' leggen we de zeven stadsdelen (en Amstelveen) onder de loep en zoeken voor jou de leukste uitjes. Lees hier wat Amsterdam-West je te bieden heeft.

Hebben we iets gemist en meent u dat dit grootse, leuke of spannende evenement niet mag ontbreken in de 'zomer in eigen stad-reeks'? Schroom niet en mail ons.

1. Stadsstrand Dok

Zin om met je voeten in het zand een lekker koud drankje te verorberen? Dan ben je bij Dok aan de Moermanskade aan het goede adres. Dit verborgen plekje in de Houthavens is het enige stadsstrand in West. Zwemmen kun je er helaas niet echt, maar voor verkoeling kun je een fijne plons nemen in een van de opblaasbadjes.


© Linda Stulic

2. Sunday Market

Op het terrein bij de Westergasfabriek vindt zondag 2 augustus de Sunday Market plaats. Deze enorme markt, die iedere eerste zondag van de maand wordt gehouden, biedt een platform aan ontwerpers, kunstenaars en andere creatievelingen om zichzelf aan het publiek te presenteren Op zoek naar een leuk vintage jurkje of een gekke design lamp? Dan zou je hier zomaar kunnen slagen.


© De Fotomeisjes

3. Singer-Songwriter-Sunday

Middenin de parel van Bos en Lommer, het Erasmuspark, vind je Terrasmus, een fijne horecagelegenheid waar gedurende de zomermaanden verschillende activiteiten worden georganiseerd. Zo is op zondag 2 augustus Singer-Songwriter-Sunday . Vanaf 14.30 uur zijn er optredens van onder anderen Lang en Gelukkig, Mizza Hendrix en Dutch. Mocht je op 2 augustus verhinderd zijn: ook op andere dagen is Terrasmus zeker een bezoekje waard.


© Terrasmus

4. Floor17

Bij Floor17, gelegen op de 17e etage van het Ramada Apollo Amsterdam Centre in het Rembrandtpark, vind je het terras met misschien wel het mooiste uitzicht van Amsterdam. Als je dan toch in West bent, is het zeker de moeite waard hier een drankje te drinken en Amsterdam eens van bovenaf te bekijken. Helemaal leuk om een beetje chique gekleed te gaan en een cocktail te bestellen.


© Mats van Soolingen

5. Erasmus Culinair

Tijdens Erasmus Culinair op 30 augustus in het Erasmuspark zorgen buurtbewoners en ondernemers uit West voor een intieme, culinaire markt. Gerechten uit alle windstreken worden bereid. Denk aan de Surinaamse, Peruaanse, Italiaanse, Aziatische maar ook de puur Hollandse keuken. Maar er is meer te doen dan alleen eten. Je kunt een wandeling maken met een imker en een bezoek brengen aan het Bijeneiland. Voor de kinderen is Tante Lien’s ArtiParki aanwezig om te knutselen en er is de hele dag livemuziek.


© Terrasmus

6. Mercatormarkt

Op zaterdag 15 augustus is het Mercatorplein het toneel van de maandelijkse Mercatormarkt, een markt waar lokale en vooral originele producten worden verkocht. Zoals Honing van de imker, olijfolie van kleine producenten in Spanje en kaas van koeien uit de Noord-Hollandse wei. Voor kinderen is er ook genoeg te doen: er is een poppentheater, een reuze-sjoelbak, een draaimolentje en een knutselworkshop. Voor buurtbewoners is de Mercatormarkt bij uitstek geschikt om hun buurtgenoten eens te leren kennen, maar voor mensen ‘van buiten’ is het net zo leuk om eens kennis te maken met dit charmante stadsdeel.


© Mercatormarkt.nl

7. Summer Breeze

Van mei tot en met september wordt het Westergasterras elke donderdag omgetoverd tot een dansvloer met Caribische sferen tijdens de wekelijkse Summer Breeze Latin Night. Verschillende dj’s laten je vanaf 19.00 uur de heupen flink losgooien met hun salsabeats. Bij droog weer kan tot 21.00 uur buiten worden gedanst, daarna verplaatst het gezelschap zich naar binnen. Nog leuker: de entree is gratis.


© Salsaclubonline.com