Stadsgids Bewaar

Zo overleef je een zomerse werkweek in Amsterdam

Mannen in pak op een zomerse Zuidas
Mannen in pak op een zomerse Zuidas © ANP

Amsterdam gaat een zomerse week tegemoet. Voor wie binnen werkt betekent dat zwetende collega's en Facebookfoto's van mensen die wél vrij zijn. Met deze zomerse activiteiten kun je na werktijd afkoelen.

Eet of drink op een mooi terras

Als je vanmiddag of vanavond eindelijk klaar bent met werken, mag je jezelf best een beetje verwennen. Zo kun je neerploffen op het terras van een restaurant dat door culinair recensent Hiske Versprille met een 8 of hoger werd beoordeeld, zoals Brut de Mer op het Gerard Douplein of Graceland Bar-B-Q in de Jan van Galenstraat.

Lees meer: Echt lekker buiten eten: 6 uitstekende restaurants met een terras

Geen tijd voor een uitgebreid diner op het terras? Drink dan een wijntje op een van de door Harold Hamersma geteste terassen in de Terraswijntest. Hij offerde zich op en testte in ieder stadsdeel de kwaliteit van de verschillende wijnen en terrassen.

Lees meer: De Grote Terraswijntest 2017

Kijk een filmp bij Pllek

Elke week wordt, mits het weer het toelaat, een film vertoond bij Pllek. De films starten rond 22.00 uur, na zonsondergang en vanaf 20.30 kun je voor vijf euro een koptelefoon bemachtigen. Op 20 juni wordt de film Les Geants getoond, over Waalse jongetjes die in de Ardennen aan hun lot over gelaten worden en allerlei avonturen beleven.
Dinsdag 20 juni om 22.00 uur bij Pllek

Vier Midzomernacht

Woensdag 21 juni gaat de zon om 5:18 uur op en pas om 22.06 weer onder. Om dat te vieren kun je bijvoorbeeld terecht bij Oedipus voor een barbecue en een feestje. Of bekijk in Park Frankendael de opera Sanome op groot scherm. En in het Oosterpark vindt het jaarlijkse Midzomervuurfestijn plaats.

Lees meer: Zo vier je midzomernacht in Amsterdam

Even dompelen

Na een oververhitte dag op kantoor is er weinig lekkerder dan een verfrissende duik. Laat alle werkstress van je afglijden terwijl je een baantje trekt in het plaatselijke zwembad of ga naar de Nieuwe Meer of de Gaasperplas waar je in het avondzonnetje net doet alsof de vakantie al begonnen is.

Lees meer: 12 plekken waar je kunt zwemmen in Amsterdams natuurwater,  De leukste pierenbadjes van Amsterdam en In deze buitenbaden kun je de hele zomer terecht

Bakken en braden

Waar mag je barbecuen in de stad? Het zorgt voor een hoop rotzooi, dus de gemeente heeft de boel aan banden gelegd. Maar er zijn nog zat plekken waar je de barbecue mag aansteken.

Lees meer: In deze parken mag je je barbecue wél aansteken