PS Stadsgids Bewaar

Yoga en mediteren tussen het groen van de Hortus

Als de tuin 's avonds dicht is, is het in de kas doodstil.
Als de tuin 's avonds dicht is, is het in de kas doodstil. © De Hortus

Wie altijd al zijn downward facing dog tussen exotische planten heeft willen perfectioneren, hoeft niet naar tropische oorden af te reizen. Het kan deze zomer dichtbij: in de Palmenkas van de Hortus.

Daar organiseert yogaschool the Conscious Club heel juni elke dinsdagavond om 19.30 uur de zogeheten Summer Sessions: activiteiten die lichaam en geest dienen te ontspannen.

Denk daarbij aan begeleide meditaties, yoga, ademhalingssessies en zelfs een 'sound journey': een soort ontspannend concert van een harp, gitaren en een gong, waarbij je mag liggen.

Doodstil
Omringd door palmen en paradijsvogelplanten is dat weer eens wat anders dan zo'n - meestal sobere - yogazaal én een stuk rustiger dan het Vondelpark. "Als de tuin 's avonds dicht is, is het in de kas echt doodstil," zegt Barbara van Amelsfort van de Hortus. 

Neem wel je eigen kussen, yogamat en dekentje mee, want die zijn niet aanwezig en op de vloer liggen kleine steentjes. Kaartjes kosten tussen de €20 en €30 en er is plek voor zo'n 50 personen per sessie.

Is het al uitverkocht voor je namasté kon zeggen? In september worden de sessies hoogstwaarschijnlijk nogmaals georganiseerd.

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.