Stadsgids Bewaar

Wynand Fockink krijgt keurmerk Amsterdam Made

De likeuren van Wijnand Fockink
De likeuren van Wijnand Fockink © Amsterdam Made

Aan de serie producten met het keurmerk Amsterdam Made zijn zes nieuwe merken toegevoegd, waaronder de likeuren van Wynand Fockink en hout van Stadshout Amsterdam.

De producten die in aanmerking komen moeten voldoen aan de volgende criteria: creativiteit, duurzaamheid, innovativiteit, vakmanschap en zijn geproduceerd in de metropoolregio Amsterdam. Deze keer kregen zeep van Zeepziederij aan het IJ, speciaalbier van Brouwerij Breugem, tafels van Pantar, Jenever van Biospirits, hout van Stadshout Amsterdam en de likeuren van Wynand Fockink het keurmerk.

Maakindustrie
Het keurmerk bestaat een jaar en wordt uitgereikt aan Amsterdamse producten die uitblinken in onder andere creativiteit en vakmanschap. Het uitreiken van een keurmerk is een initiatief van gemeente Amsterdam, met als doel de groei en verduurzaming van de lokale maakindustrie te stimuleren.

Eerder kregen onder andere de volgende merken al het Amsterdam Made keurmerk: Brouwerij 't IJ (bier), Brandt & Levie (worsten), Kesbeke Tafelzuur en Frites uit Zuyd (friet).