PS Stadsgids Bewaar

Wereldrecordhouder duurste hamburger opent pop-up in Oost

Wereldrecordhouder duurste hamburger opent pop-up in Oost
© Hands of my chocolate

Chefkok Diego Buik verbrak op Internationale Hamburgerdag het wereldrecord duurste hamburger. Vrijdag 8 en zaterdag 9 september opent hij zijn pop-uprestaurant Burger Atelier in Clubkoffie in Oost.

De 2050 euro kostende hamburger met bladgoud, kaviaar, kreeft en Wagyu beef vind je er niet. Wel een met chocolade. 

Want wie dacht dat deze chef zich iets aan zou trekken van het fiasco genaamd 'patatje choco' heeft het mis. Volgens Buik gaan burgers en chocola prima samen en dus eet je er een hamburger gemaakt van black angus, pure chocolade-barbecuesaus, augurk, sla, geroosterde hazelnoten, en geraspte (pure) chocolade met hazelnoot.

Dit alles hap je weg op een geroosterde brioche; een zoet, wit, broodje. "Je proeft zeker de chocolade, maar het is geen zoete burger," aldus de chef.

Wachtwoord
Om toch iets van de exclusiviteit te bewaren kan de burger enkel besteld worden met een wachtwoord dat via BNR Nieuwsradio bekend is gemaakt, maar inmiddels overal te vinden is. Dus bij deze, fluister de ober meatthechocolate in het oor en je chocoburger komt er aan.

Lees ook: Dit zijn de lekkerste hamburgers volgens Amsterdam

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.