PS Stadsgids Bewaar

Welkom in de chocoladehemel van Kees Raat

In de Chocoladebijbel staan veel basics en klassiekers, maar ook nieuwe creaties
In de Chocoladebijbel staan veel basics en klassiekers, maar ook nieuwe creaties © Saskia Lelieveld

Chocolatier Kees Raat (53) is befaamd om de smaakcombinaties in zijn chocolade- en ijswinkel Metropolitan, in de Warmoesstraat. Maandag verschijnt zijn boek Chocoladebijbel.

Je ruikt de winkel in de Warmoesstraat al voor je hem binnenstapt. Het is de geur van chocola, waar Metropolitan vol mee ligt. Enorme brokken chocola met noten, brownies, hagelslag en bonbons - met smaken als chipotle, gember en bloedsinaasappel - maar ook bier, zeep, thee en likeur, allemaal van cacao.

Verder natuurlijk Raats beroemde ijs, poffertjes, wafels, stroopwafels, macarons, meringues en taarten.

Chocolatier Kees Raat zit aan een tafeltje in de smalle zaak.