PS Stadsgids Bewaar

Weg met aanmaakblokjes, gebruik een gasbarbecue

Niks houtgeur of rokerige smaak - een moderne buitenkok grilt zijn biefstuk tegenwoordig op gas
Niks houtgeur of rokerige smaak - een moderne buitenkok grilt zijn biefstuk tegenwoordig op gas © Rob Worst

Niks houtgeur of rokerige smaak - een moderne buitenkok grilt zijn biefstuk tegenwoordig op gas. Welke gasbarbecues zijn (niet) favoriet onder kenners?

Het kan voorkomen dat Huub Meijer (55) 's nachts ineens wakker wordt geschud door zijn vrouw. Inbrekers? Nee, de barbecue-app op zijn telefoon slaat alarm. Het sein dat buiten het vlees op temperatuur is. Dus jas aan, slippers aan en de tuin in. "Geloof me, zo'n varkensnek smaakt geweldig als je hem een uur of 24 laat garen op kersenhout. Als het moet ga ik daar in het holst van de nacht mijn bed voor uit."

Wie 's zomers nog loopt te hannesen met aanmaak­blokjes en wanhopige scheutjes spiritus, doolt rond in prehistorische barbecuetijden.