Stadsgids Bewaar

Weektips: bier, boeken en buitenspelen

Geen Rico Verhoeven op de Buitenspeeldag dit jaar, Spongebob daarentegen wel.
Geen Rico Verhoeven op de Buitenspeeldag dit jaar, Spongebob daarentegen wel. © ANP

Of je nu op de foto gaat met de Ninja Turtles of cultuur gaat snuiven in het Jan van der Togt museum, je hoeft je in Amsterdam nimmer te vervelen. Dit zijn onze weektips.

Eten bij Ricardo
Ricardo van Ede is na 26 jaar terug als chef-kok in restaurant Le Garage om zich te ontfermen over de bekende klassiekers als de zwartpootkip en tonijnpizza. Prima begin van de week om een bezoekje te brengen aan het iconische restaurant in Zuid, niet? 
Maandag 12.00 - 14.00 uur en van 18.00 - 23.00 uur
Le Garage

Het atelier van Jan Sierhuis
Beeldend kunstenaar Jan Sierhuis hoopt in december negentig jaar te worden. Museum Jan van der Togt in Amstelveen viert dit van 12 juni tot en met 12 augustus met overzicht van zijn werk: foto's, oude tekeningen en andere memorabele vondsten.
Dinsdag 12 juni t/m zondag 12 augustus
Museum Jan van der Togt

Nationale Buitenspeeldag
Voor het elfde jaar op rij organiseren Nickelodeon en Jantje Beton de Buitenspeeldag. Niks staren naar die tv, de kinders moeten naar buiten! Nu geloven we dat die 'verveelde stadskinderen' heus wel weten hoe ze zich ook buiten kunnen vermaken, maar voor de zekerheid worden op de NDSM-werf tal van activiteiten en spellen georganiseerd. Bovendien kan je er met je favo Nickelodeon karakter op de kiek van Spongebob tot Ninja Turtles.
Woensdag 13 juni (13.00 - 17.00 uur)
NDSM-werf

Bier en boeken
Het allitereert niet alleen lekker, bier en boeken zijn ook gewoon een fijne combo zo bewijzen brouwerij Oedipus, schrijver Pepijn Lanen en illustrator Floor van het Nederend. Lanen en Van het Nederend lanceren hun boek Hotel Dorado en Oedipus brouwde er een bijpassend bier bij: O O O. Beiden worden feestelijk gelanceerd in de brouwerij.
Donderdag 14 juni (16.00 - 22.00 uur)
Brouwerij Oedipus

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.