PS Stadsgids Bewaar

Wat mag je niet missen deze week?

Tijdens de Roze Filmdagen is er ook altijd ruimte voor een feestje.
Tijdens de Roze Filmdagen is er ook altijd ruimte voor een feestje. © Roze Filmdagen

Knipper drie keer met de ogen en je mist zo een knalfeestje of een bijzondere pop-upbar. Geen nood: elke week zetten we de leukste highlights op een overzichtelijk rijtje.

Cocktails slempen
Nuchtere slaplippen opgelet! Amsterdam wordt voor de Amsterdam Cocktail Week omgetoverd in een cocktailwalhalla, waarin zowel aandacht aan alcoholhoudende als alcoholvrije cocktails wordt besteed. Dat betekent onder leiding van Cocktailkoningin Tess Posthumus vijf dagen bontgekleurde cocktails slempen, met of zonder kater. 
Thuis alvast in de stemming komen? Check de recepten van Posthumus.
Tot en met 12 maart, verschillende locaties

Aziatische cinemaschatten
Mondjesmaat sijpelt af en toe een Aziatische film de Nederlandse arthousebioscopen binnen, maar vaker krijgen we Aziatische parels nooit te zien. Vandaar Cinemasia, een filmfestival waar cinematografische hoogstandjes uit onder andere Korea, China en Japan vertoond worden. Onder andere het gelauwerde Train to Bhusan, de Koreaanse zombiehorrorfilm die zich voornamelijk in een rijdende trein afspeelt.
Tot en met 12 maart, Kriterion en Rialto

Dansen met je moeder
Niemand is zo belangrijk als je moeder. In de VU wordt daarom een avondvullend programma georganiseerd rondom moeders. Bezoekers die met hun moesje komen kunnen ter plekke even speeddaten met andermans moeder, schrijver Ernest van der Kwast vertelt over de relatie met zijn eigen moeder, er is een grote quiz en er worden korte minicolleges gegeven. Vanaf acht uur kun je met je moeder dansen.
Dinsdag 7 februari (17.00-22.00)
Vrije Universiteit 

Pubquizzen voor gevorderden

Dinsdag is steevast pubquizdag in Amsterdam, met café's als Waterkant en Bar Baarsch die allemaal hun eigen quiz hebben. Deze dinsdag vindt een speciale pubquiz plaats in De Ruimte at De Verkeertoren, want Jim Glerum, vragenbedenker van spelprogramma Met het Mes op Tafel, heeft de vragen voorbereid. De organisatie: "Er is een groente- en fruitronde en de postzegels uit alle landen".
Dinsdag 7 februari (20.00-23.00)
De Ruimte at De Verkeertoren

Grappen en grollen
De vier winnaars van Camaretten, het oudste carabetfestival van Nederland, gaan samen op tour en doen vier dagen Theater Bellevue aan. Verwacht grappen, grollen, dijenkletsers en pijnlijk herkenbare situaties van deze nieuwe generatie comedians.
Woensdag 8 t/m zaterdag 11 maart
Theater Bellevue

Indoor surfen for dummies
Gelijktijdig met botenbeurs Hiswa vindt in de RAI dit jaar de Funsports Xperience plaats, het evenement dat draait om skateboarden, wakeboarden, surfen en suppen. Bezoekers kunnen eerst even kijken naar een demonstratie en vervolgens besluiten zelf een wetsuit aan te trekken en een surfpoging te doen.
Woensdag 8 t/m zondag 12 maart
RAI

Dansen in je stoel
Het Cinedans - Dance on Screen Festival beleeft dit jaar haar veertiende editie. Het filmfestival in Eye toont heden, verleden en toekomst van de dansfilm, met nieuwe short films uit binnen- en buitenland, en Nederlandse dansfilms uit de jaren 1970 en 1980, de meest experimentele periode uit de geschiedenis van de dansfilm.
Donderdag 9 t/m zondag 12 maart
Eye

Gay cinema 

Nog meer film? De Roze Filmdagen is het jaarlijks terugkerende filmfestival met een LHBT-programmering, waar de beste 'roze' shorts, documentaires en speelfilms vertoond worden. De beste internationale LHBT-films van het afgelopen jaar staan op het programma én er is speciale aandacht voor projecten van eigen bodem met onder andere een documentaire over hiv-preventiepil PrEP en de short Scar Tissue, over een Syrische vluchteling (Noah Valentyn) die in Amsterdam zichzelf probeert te ontplooien.
Donderdag 9 t/m zondag 19 maart
Ketelhuis

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.