Stadsgids Bewaar

Wat is er in Amsterdam te doen vandaag?

Wat is er in Amsterdam te doen vandaag?
© Rowin Ubink

In Amsterdam is altijd wat te doen. Het Parool biedt een selectie van feestjes, evenementen, expo's en openingen die vandaag en de rest van de week de moeite waard zijn.

Zaterdag 28 januari

Iedereen kan zich klaarmaken voor het Jaar van de Haan, tijdens de viering van het Chinees nieuwjaar bij Hannekes Boom. Prik er vooral een vorkje pekingeend mee tijdens het aftellen. Zoals elk jaar wordt er ook wild gevierd met vuurwerk op en rondom de Zeedijk. Dat feest begint traditiegetrouw bij de He Hua Tempel.

De onlangs overleden zanger George Michael krijgt een eerbetoon in de Tolhuistuin, tijdens gay dansfeestje Danserette. Verwacht hier alle hits van George Michael en Wham!.

Als onderdeel van het Human Rights Weekend in De Balie is er vandaag een programma rondom Trump en wat zijn presidentschap zal betekenen voor de wereld. 

Ben je iemand die zonder moeite urenlang kan graven in bergen vintage kleding? Ga dan naar Radion, waar anderhalve ton kleding wordt gestort en je op zoek mag naar parels die je betaalt per kilo.

Tweedehands pareltjes gevonden? Dan ben je klaar voor Voltt in de ITW-loods op de NDSM-werf, waar de stroboscopen, rookmachines en techno zorgen voor een rauwe bende.

Zondag 29 januari

Op Sranan Gowtueen muzikale avond georganiseerd door platenmaatschappij Top Notch, wordt gezongen en gedanst op Surinaamse muziek van Master Blaster, Sukru Sani en Iwan Esseboom & the Funmasters. Dat is heel iets anders dan zomaar een druilerige zondagavond.

Fans van zeebanket opgelet: het is namelijk oesters, oesters, oesters wat de klok slaat tijdens de eerste Zilte Zondag van 2017 in Razmataz.

Voor wat intellectuele ontwikkeling op de zondag fiets je naar Paradiso, waar schrijfster Hanna Bervoets voor leesclub Le Monde het Tjechische boek Anna In Kaart Gebracht bespreekt.

Zit je met een stel verveelde kinderen om je heen? Als onderdeel van de Flamenco Biënnale leren flamencofans in de dop met een danseres flamencomuziek maken

Vandaag kun je voor het laatst naar het eerst deel van de expo van Jordan Wolfson. Je weet wel: die enge pop aan die kabels. Het kunstwerk wordt maandag 30 januari vervangen met ander werk van de kunstenaar.