Stadsgids Bewaar

Waar moet je zijn op Koningsnacht?

Proost!
Proost! © ANP

Tijdens Koningsnacht is het in Amsterdam overal feest. Maar welke mag je echt niet missen? Wij zetten ze voor je op een rij.

Koningsmaal
Begin je Koningsnacht eens niet met liquid dinner en 'bruin fruit' maar met een koninklijk driegangendiner van Sjefietshe in Het Huis van Iemand Anders, voor de gelegenheid omgedoopt tot Het Paleis van Iemand Anders. Voor een saaie bedoening hoef je niet bang te zijn. Na het koningsmaal mag Koning Pils van stal om de kroonluchters van het plafond te dansen.
Huis van Iemand Anders
20.00 - 03.00
Dinner: vanaf 22.50
Feestje: gratis

Scoor een outfit
Heb je nog geen Koningsdagwaardige outfit? Niet getreurd, bij de Laffe Koningsnacht in Bar Broker kan je je geluk op de proef stellen en met het rad van de Laffe Mannen een inloopkast aan oranje kleding winnen. Grijp je mis? Dan dans je je teleurstelling er zo weer af op de disco parels van Perenijsje Soundsystem, William en Laffe Mannen.
Bar Broker
18.00 - 03.00
Gratis

Frisse neus
Waarom binnen blijven als je ook voor een grootse blockparty kan kiezen? Club Nyx, Taboobar, Exit Café en andere clubs op de Reguliers vieren Koningsnacht én dag aan een stuk door op straat. Feest!
Reguliersdwarsstraat
26 april 19.00 - 27 april 20.00
Gratis

Bubbels slempen
Niks luidt een feestje zo goed in als het poppen van een fles bubbels. Bij champañaria Five Brothers Fat zijn ze daar meesters in, dus vloeit het bruisende goedje rijkelijk. Pas op: ze gaan voor 2 euro per glas over de toonbank dus wees verstandig en neem er wat tapas bij.
Five Brothers Fat
26 april 17.00 - 01.00
Gratis

Een decennium lang
Al tien jaar lang viert Le Patron de vooravond van onze koninklijke feestdag groots. Dat jubileum wordt dit keer extra groots gevierd: Brandt & Levie worstmaker stands, speciale biertjes, een Jägermeisterbar en optredens van onder andere Adjedonnie, Sjaak en Dio.
Café Le Patron
26 april 19.00 - 01.00
Gratis

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.