Stadsgids Bewaar

Vredesdienst roept op tot vleesloos kerstdiner

Vredesdienst roept op tot vleesloos kerstdiner
© Vredesdienst

Op 22 december organiseren initiatiefnemers Comité Dierennoodhulp, stichting Een Dier Een Vriend en dominee Hans Bouma een vredesdienst voor dieren in de Vrijburgkerk in Zuid.

De dienst wordt georganiseerd omdat tijdens kerst veel vlees en vis wordt gegeten van dieren uit de bio-industrie. "We willen dat mensen geen vlees meer eten. Dieren hebben net zo veel rechten als mensen. Het idee van de avond is dat mensen geraakt worden en aan het nadenken gezet worden," zegt Sandra van de Werd van Comité Dierennoodhulp.

Tijdens de dienst worden gedichten en stukken voorgedragen - door onder andere dominee Hans Bouma, schrijver Eva Meijer en activist Anne Fleur Dekker - die bezoekers moeten inspireren om te stoppen met het eten van vlees. 

Geen vlees
"Het is geen gelovige bijeenkomst, ook al is het in een kerk en leidt een dominee de avond," zegt Van der Werd. "De boodschap van de avond is dat er meer respect voor dieren moet zijn. Mensen moeten zich bezinnen en met kerst geen vlees eten." 

De vredesdienst wordt voor het derde jaar op rij gehouden. Vorige edities waren in de Maarten Luther Kerk en de Vredeskerk. De dienst begint om 19:00 uur in de Vrijburgkerk in Diepenbrockstraat. De vredesdienst is ook live te volgen via de website.