Stadsgids Bewaar

Vlees, vlees en nog eens vlees bij de Uptown Meat Club

Vlees, vlees en nog eens vlees bij de Uptown Meat Club
© Catharina Glogowski

Vleesliefhebbers kunnen hun hart op halen in de Van Baerlestraat. Naast The Seafood Bar is daar The Uptown Meat Club geopend. Het menu? Vlees, vlees en nog eens vlees, maar wel van hoge kwaliteit.

The Uptown Meat Club

Van Baerlestraat 7
020 363 8142
www.theuptownmeatclub.nl

Restaurant The Uptown Meat Club is bewust op zoek gegaan naar het beste wat een dier te bieden heeft. Hoogwaardig vlees zoals Japanse Wagyu, MRIJ-rund en Black Angus staan op het menu, in de vorm van steaks, entrecotes, côte de boeuf en burgers.

En ja, daar hangt een ander prijskaartje aan dan bij de kiloknaller. Een Uptownburger van 200 gram MRIJ rund staat voor €16,50 op het menu, maar een entrecote van 200 gram Wagyu kost €99,50.

Oorspronkelijk wilden de eigenaren een luxe kiosk beginnen op de hoek van de P.C. Hooftstraat, maar daar kregen ze geen goedkeuring van de gemeente voor. Een makelaar tipte general manager Matthieu Vinkesteyn (53) over een pand dat vrijkwam in de Van Baerlestraat. Naast dit pand zit visrestaurant

Pastramisandwich
The Seafood Bar, waardoor het voor Vinkesteyn voor de hand lag om een vleesrestaurant te beginnen. Net zoals The Seafood Bar alleen vis op de kaart heeft, is er alleen vlees te bestellen bij The Uptown Meat Club. Hoewel er geen vegetarische gerechten op het menu staan, kunnen de koks wel iets maken als daar vraag naar is. Een Japanse salade bijvoorbeeld.

Het restaurant is vanaf lunchtijd geopend en sluit doordeweeks om middernacht. Op de menukaart staan naast enorme lappen vlees ook lichtere gerechten, zoals carpaccio of een pastramisandwich.

Vinkesteyn zocht zijn personeel niet alleen bij de beste restaurants van Amsterdam maar ook bij slagerijen en onder kersvers afgestudeerden  aan de Hogere ­Hotelschool. Voor de opening kreeg het personeel een masterclass van slager Piet van den Berg, die ook zijn eigen MRIJ-runderen houdt.

Vinkesteyn hoopt dat de naam Uptown Meat Club ­synoniem wordt voor goed vlees. 'We staan voor eerlijk en puur vlees. Het personeel moet alles over het vlees weten en de oorsprong van het dier moet altijd traceerbaar zijn. We moeten ons verantwoorden tegenover de klant, want we beloven vlees van topkwaliteit.'