Recensie
Rauwe vis, handgerolde viskroketjes en zeewierjenever: bij Fyrre in Oost waan je je in het hoge noorden
Rauwe vis, handgerolde viskroketjes en zeewierjenever: bij Fyrre in Oost waan je je in het hoge noorden © Tammy van Nerum

Visrestaurant Fyrre

recensieElke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Fyrre.

Aan de groene muren en visnetlampen is niets veranderd, maar in het oude pand van The Walrus & The ­Carpenter zit wel degelijk een nieuwe zaak. Fyrre, dat 'veertig' betekent in het Deens, is opgezet door chefkok ­Folkert Scheper (30), wiens liefde voor vis in zijn tijd bij viscafé de Gouden Hoek ontstond.

Fyrre is een relaxte tent, met gerechten geïnspireerd op de Scandinavische keuken. "In Scandinavië kunnen ze heel goed vis ­serveren op een informele manier," zegt Scheper.