live

Valtifest maakt line-up bekend

Deze zomer zijn er in en rond Amsterdam meer dan driehonderd festivals. In dit blog houden we je op de hoogte van het laatste nieuws over festivals, van line-ups tot fotoverslagen. Tips? Mail naar stadsgids@parool.nl.

Live

Bekijk nieuwe update(s).
 1. Valtifest maakt line-up bekend

  Dr. Lektroluv, Sander Kleinenberg, S.K.T en Mason zijn enkele namen die op de line-up van Valtifest staan dit jaar.

  Ook Roog, Wannabeastar, Solo Tamas, Miss Bunty, Olivier Abbeloos, Remy, Eric de Man, Paul Jay, Mike Risk, Natarcia, DJ Cartier & Mc B-Live, SMOAD - Smokey Bubblin'B & Mind of a Dragon, G-double-E, Mr.Blonde, Adam Hyjek, Steve Boomselecter en MC Creed zullen te zien (en horen) zijn.

  Het thema van het festival, dat 1 september op het Thuishaventerrein plaatsvindt, is deze keer Limboland. Haal je André Rieu pruik en vlaaikostuum dus maar van stal.

 2. Loveland krijgt zwembad

  Festival Loveland wordt aan de oever van de Sloterplas gehouden. Als het 11 en 12 augustus net zo zomers is als de afgelopen weken, heeft dat water natuurlijk een ontzettende aantrekkingskracht op oververhitte bezoekers. Dit jaar is er echter een andere keus om af te koelen: op het festivalterrein wordt een zwembad geplaatst.

 3. Lil' Kleine wil record selfie maken

  Lil' Kleine hoopt vrijdag een nieuw wereldrecord te vestigen. De rapper treedt op tijdens jongerenfestival We Are The Future en wil samen met het publiek een poging wagen om het grootste aantal selfies op hetzelfde moment te maken.

  Met de 6.000 jongeren in AFAS Live moet de grootste selfie ooit worden gemaakt. Het huidige record staat op 4.991 mensen die op hetzelfde moment een foto van zichzelf maken. Dit gebeurde tijdens een evenement in de Amerikaanse stad St. Louis.

  Het is de bedoeling dat Lil' Kleine een selfie maakt waarop alle selfiemakers in de zaal te zien zijn. Daarmee is het de grootste selfie ter wereld.

  Tijdens het We Are The Future festival mogen alleen jongeren tussen de 12 en 17 jaar naar binnen. Naast Lil' Kleine treden ook onder meer Lucas & Steve, Jonna Fraser en Bizzey op en krijgen bezoekers de kans om in de meet & greet area op de foto te gaan met hun idolen.

 4. Milkshake voor jongeren met beperking

  De dag voor festival Milkshake vindt er weer een mini-editie plaats, speciaal voor mensen met een beperking.

  Honderden verstandelijk gehandicapten beleven dan, samen met begeleiders, dezelfde 'experience' als de vele duizenden bezoekers van Milkshake op zaterdag en zondag.

  Zij kunnen deelnemen aan de 'silent disco', worden gevisiteerd zoals dat op het grote broertje gebeurt en kunnen met festivalmunten bier en friet kopen.

  -> Ook zijn er optredens van Joost van Bellen, Miss Bunty en Doppelgang.

 5. Hef en Yung Internet op Juicy Festival

  Hef, Yung Internet, De Cultuur, Waxfiend en Snelle Jelle zullen allemaal optreden tijdens hiphopfestival Juicy, dat plaatsvindt op stadsstrand DOK Amsterdam op 21 juli.

  De organisatie belooft het stadsstrand in een heus ‘hiphop blokparty festival’ om te toveren met 90s hiphop en R&B, dj’s, live optredens en foodtrucks.

  Tickets voor Juicy Festival zijn nog te koop.

 6. Naked area op Milkshake Festival

  Je mocht al naakt naar binnen bij Milkshake, maar dit jaar is er zelfs een zone waar enkel en alleen zonder kledij gefeest mag worden. Het festival vindt eind juli plaats op het Westergasterrein.

  Laat je kleren achter bij de ingang en doe mee aan naked yoga, kantklossen, punniken, bodypaint, twister of jeu de boules. En ook grappig: de nudisten gluren met verrekijkers naar de mensen met kleding aan.

  Naakt rondlopen kwam al veel voor op Milkshake waar 'niets moet, alles mag'. Het festival werd de afgelopen twee jaar door meerdere naturistenorganisaties bezocht.

  Organisator Marieke Samallo: 'Wij vinden het elk jaar geweldig om onze gasten positief te prikkelen en een nieuwe ervaring te geven waarin de mensen zichzelf kunnen ontwikkelen. Maar wij vinden het ook belangrijk om aandacht te geven aan een minderheidsgroep.'

 7. Febo lanceert festivalcollectie

  Snackbarketen Febo lanceert dinsdagmiddag om 12.00 uur voor de tweede keer een kledinglijn. Dit jaar bestaat de kledingcollectie uit een fannypack en t-shirt die de 'pro-snackers' klaarmaken voor het festivalseizoen.

 8. Colombiaanse J Balvin staat op Pal Mundo

  Speciaal voor Festival Pal Mundo Outdoor in het ArenaPark komt J Balvin naar Nederland. De Colombiaanse wereldster, die met Mi Gente een hit in 2017 scoorde, maakt de line-up van het festival compleet.

  Al eerder werd optredens aangekondigd van onder andere Prince Royce, De La Ghetto, Jeon, en Elvis Crespo. Pal Mundo Outdoor profileert zichzelf als 'het grootste Latin en Caribbean festival van Europa'.

  Pal Mundo Outdoor
  Zondag 1 juli
  ArenaPark