PS Stadsgids Bewaar

Toch nog even warm: hier kun je dit weekend nazomeren

Met een dun jasje aan kun je zo het terras op
Met een dun jasje aan kun je zo het terras op © Parool

Even omschakelen: na nachtvorst, storm en zelfs een paar dagen stevige herfstwind kunnen we een paar dagen voorzichtig nazomereren. Dit weekend wordt het zelfs meer dan 20 graden. Hup, naar buiten!

Pak een zonterrasje
We zouden geen Amsterdammers zijn als we niet bij de eerste zonnestraal richting het terras rennen. Gelukkig zijn er in de stad heel wat plekjes die - ook in de herfstmaanden - extra lang zon hebben. Plant je derrière dus op een van deze zonneplekjes.
Wil je écht alles uit je terrasuren slepen? Dan moet je de hoogte in. In dat geval kun je terecht op de 13 mooiste dakterrassen van Amsterdam.

Dagje Weesp
Tien minuten met de trein of een pittoresk fietstochtje langs de Gaasperplas: je bent sneller in Weesp dan je denkt. Eenmaal daar blijkt het nieuwste deel van Amsterdam niet grijs, saai en winderig: de kern van Weesp is een sympathiek stadje aan het water, met winkeltjes, bakkertjes én zonnige terrasjes. Dit zijn de hotspots.

Varen, varen, over de baren
Heerlijk hoor, een stukje varen, maar je moet wel zorgen dat je geen honger (lees: scheurbuik) krijgt. Gelukkig kun je bij veel Amsterdamse restaurants even aanmeren en een maaltijdje aan boord brengen. Pizzeria San Marco geeft de pizza's zelfs door een raam aan, voor nog meer waterpret.

Nog meer rust
Heb je een bootje en wil je wat rust pakken? Bezoek deze (semi-)onbewoonde eilandjes nabij Amsterdam. Denk aan Pampus, Vuurtoreneiland of 'De Dode Hond'. Deze eilandjes rondom de stad zijn een verademing voor de toerist in eigen land.

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.