Stadsgids Bewaar

Taco Cartel organiseert hete peperwedstrijd

Kan je een pittige taco wel hebben? Dan kun je je aanmelden.
Kan je een pittige taco wel hebben? Dan kun je je aanmelden. © Chiapas Taco Cartel

Eet jij rode pepers bij je ontbijt? En roer je altijd een dozijn madame jeanettes door je yoghurt? Dan kun je in Mexicaans restaurant Taco Cartel meedoen aan de Chili Pepper Contest, waar tien Amsterdammers laten zien wat hun tong aan kan.

Op Hemelvaartsdag organiseert Mexicaans restaurant Chiapas Taco Cartel de Chili Pepper Contest. Amsterdamse dames en heren met tongen van staal mogen dan een stel pittige taco'tjes verorberen. Wie een taco met jalapeñosalsa naar binnen werkt gaat door naar de volgende ronde. Per ronde worden de taco's pittiger, tot er een salsa op tafel komt van de 'carolina reaper'. Dat is een van de pittigste pepers ter wereld. 

Daredevils
De winnaar wint een ijskastje drank, om te delen met vrienden. Geen enorme gouden bergen dus. Er wordt dan ook vooral gevraagd om 'daredevils' die het aandurven. "In het restaurant komen geregeld mensen die benadrukken dat ze het 'wel echt spicy' willen. Die kunnen nu hun hart ophalen", zegt eigenaar Robin Tesink.
En hoe pittig wordt het dan op Hemelvaartsdag? "Geen idee, ik kan helemaal niet tegen pittig eten," lacht Tesink.

Mochten de durfals zich overschatten, staat er een glas melk op tafel om de boel te blussen. Wie melk drinkt valt wel af.

Wie het aandurft kan zich voor de wedstrijd aanmelden. Kun je nou totaal niet tegen pittig eten, maar is een potje leedvermaak precies waar je zin in hebt? Dan ben je welkom om te kijken hoe een stel Amsterdammers hun tong vrijwillig laat branden. Tesink: "We zien dat veel vrienden elkaar op Facebook nu al taggen en opstoken!"

Chili Pepper Contest
Donderdag 25 mei (16.00)
Chiapas Taco Cartel, Van Woustraat 29H

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.