PS Stadsgids Bewaar

Stoned dineren wordt toegejuicht in restaurant Greenhouse Kitchen

Eigenares Celester Roskam van restaurant Greenhouse Kitchen in de Haarlemmerstraat is de dochter van Arjan Roskam, die naastgelegen coffeeshop bestiert.
Eigenares Celester Roskam van restaurant Greenhouse Kitchen in de Haarlemmerstraat is de dochter van Arjan Roskam, die naastgelegen coffeeshop bestiert. © Google Streetview

Restaurant De Greenhouse Kitchen in de Haarlemmerstraat maakt het mogelijk om stoned te worden tijdens het eten. Klanten kunnen hun eigen wiet meenemen. Die mogen ze niet roken, maar inhaleren.

Op elke tafel staat een verdamper (vaporizer) waarin je de wiet kunt verwarmen en met een slang kunt inhaleren. Voor klanten die geen behoefte hebben aan softdrugs bij het eten, zijn er ook kruiden verkrijgbaar voor in de vaporizer.

Celester Roskam had al lang de wens om een eigen restaurant te beginnen en is daarbij geholpen door vader Arjan, eigenaar van coffeeshopketen The Greenhouse, is op de site van Vice te lezen. Haar restaurant zit naast één van de coffeeshops van haar vader.

Gezond concept
Gasten die al dinerend stoned willen worden, kunnen geen wiet in haar restaurant kopen, dat moeten ze in het pand ernaast doen. Door de wiet te verdampen, moet het bijdragen aan het 'gezonde concept' van haar restaurant. Het voordeel van de vaporizer is dat er geen verbranding plaatsvindt zoals bij roken.

Op het menu staan verder veel vegetarische en glutenvrije gerechten. Op een beoordelingssite als Tripadvisor reageren mensen redelijk positief op het eten en lijken ze net echt verbaasd op te kijken van de vaporizer.