PS Stadsgids Bewaar

Stichting Young in Prison veilt grootste portretfoto Máxima ooit

Het grote portret van koningin Maxima
Het grote portret van koningin Maxima © Young in Prison

Een enorme portretfoto van koningin Máxima van fotograaf Koos Breukel wordt tijdens defotoveiling van Young in Prison zaterdag 7 oktober in Paradiso Noord geveild. De richtprijs? Tussen de 10.000 en 15.000 euro.

De fotograaf doneerde zijn reusachtige werk van 3 bij 2 meter aan Stichting Young in Prison (YiP) vanwege zijn 15-jarig jubileum.

YiP helpt jongeren die in de gevangenis zitten weer op de rit. Het is de achtste keer dat de NGO de fotoveiling YiPArt organiseert. De opbrengst gaat naar jongerenprojecten.

Het portret van Máxima is zo groot dat het volgens projectleider Marije Bettenhaussen van YiP niet in de veilingruimte gaat passen. "Het plafond is 2,70 meter en ja, dat kunnen we moeilijk openbreken." Het portret wordt nu in een aangrenzende ruimte opgeslagen. "Maar de serieuze bieders weten toch wel hoe het eruit ziet."

Haarscherp
Het formaat maakt de foto ook juist bijzonder. Bettenhaussen: "De foto is zo haarscherp. Toen ik voor het portret stond, had ik echt het gevoel dat ik een kijkje in haar ziel kreeg." 

De richtprijs van het portret is tussen de 10.000 en 15.000 euro. Iets te duur? Dan kun je de koningin tot 7 oktober gewoon in de Tolhuistuin komen bewonderen.

Tot en met 5 oktober hangen de te veilen werken, onder andere van Erwin Olaf, Annie Leibovitz en Hendrik Kerstens, ter bezichtiging in gallery 5&33.