Stadsgids Bewaar

Sterrenzaak Bridges verbouwt en wil laagdrempeliger worden

Vegetarisch gerecht van Bridges
Vegetarisch gerecht van Bridges © Bridges

Restaurant Bridges en Le Petit Bistro in hotel The Grand gaan op de schop. De restaurants moeten toegankelijker worden voor Amsterdammers, met onder andere een levendige bar waar je ook gewoon een hamburger kunt eten.

Al sinds 2014 één ster, en dan toch iets willen verbeteren? Bridges en Le Petit Bistro in hotel The Grand sluiten van 22 januari tot en met 12 maart de deuren voor een grote renovatie. Niet van de menukaart van sterrenchef Andrès Delpeut, wel van de indeling en inrichting. 

Doel is om laagdrempeliger te worden en ook de gewone Amsterdammer eens binnen te krijgen. Want het is al lang niet meer zo dat je opgeprikt in een colbert aan tafel hoeft in The Grand, zegt food&beverage manager Elise Nouwens. 

Nouwens: "Het heeft veel voordelen om een Michelinster te hebben, maar het maakt de toegankelijkheid voor gasten soms hoogdrempeliger. Oók door onze locatie, die is nogal verstopt in het hotel." 

Levendige bar
Wat The Grand volgens Nouwens nu mist is een 'destination' bar, waar je heen gaat om een lekkere cocktail te drinken, of een koffie overdag, en daarna misschien ook nog wat te eten. "Dat hoeft niet direct 5-gangen in Bridges te zijn, maar kan ook in Bridges Bistro of zelfs aan de bar."

Bridges
Oudezijds Voorburgwal 197
1012 EX Amsterdam

Aan Bridges wordt alleen de keuken verbouwd, die krijgt een chef's table. Dat betekent dat gasten letterlijk in de keuken plaatsnemen en de koks op hun vingers kunnen kijken. Ook komt er een deel voor private dining. 

Pop-up in de bieb

Lekkerbekken kunnen in de tussentijd terecht bij pop-uprestaurant La Gita, in de bibliotheek van The Grand. Daar staan Italiaanse gerechten en klassiekers uit Le Petit Bistro op de kaart.

Lees ook: Wat kost het om in een sterrenrestaurant te eten?