Stadsgids Bewaar

Staycation in Amsterdam? Dan wel met shotjes ouzo en tapas

Tijdens 'Ibiza all over' kun je bergen tapas verwachten.
Tijdens 'Ibiza all over' kun je bergen tapas verwachten. © Shutterstock

Heb je oren naar een shotje ouzo, fijne italo disco of een portie tapas, maar geen trek in een lange autoreis of dure vlucht? Dankzij het Huis van Iemand Anders kun je deze zomer in Amsterdam een roadtrip door Europa maken.

Het Huis van Iemand Anders in de Van Woustraat - verstopt achter de tostibar van Tosti Creative - schiet deze zomer de thuisblijvende Amsterdammer met 'fomo' (fear of missing out) te hulp.

Costa del Sol
De feestjeslocatie staat elk weekend in het teken van een ander Europees land, want 'we zien steeds meer Amsterdammers thuisblijven in de zomer'. Het zonnige weer laat het toe, de Amsterdamse wateren zorgen voor verkoeling en het scheelt in de kosten.

"Het is een trend," zegt Joost Aartsen van Tosti Creative. "Staycation is ook een hashtag op Instagram. Maar ja, straks komen de vakantiegangers die wél over de grens zijn gegaan terug met allemaal leuke kiekjes en dan balen de thuisblijvers toch een beetje. Daarom halen wij het buitenland naar Amsterdam."

Thuisblijven in de vakantie, ook wel de 'staycation' genoemd, is een trend

Joost Aartsen

De Amsterdammer die graag een paar danspasjes op italo disco wil wagen, maar deze augustus niet aan het Gardameer zit, is bij het Huis van Iemand Anders aan het juiste adres.

Daar bouwen ze de zaak op vrijdag 10 augustus om tot een waar Italiaans paradijs inclusief zoete limoncello en gratis pizza.

Borden smijten
Een week later strijkt de karavaan in Griekenland neer, op 23 augustus in Turkije en op 31 augustus aan de Costa del Sol.

Naast de muziek en de gerechten staat er elke editie ook een bijzondere activiteit uit het land op het programma. Wat dacht je van je eigen döner afsnijden met een zwaard, of borden smijten op z'n Grieks.

Roadtrip met Huis van Iemand Anders
- Italië (10 augustus)
- Griekenland (17 augustus)
- Turkije (23 augustus)
- Spanje (31 augustus)

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.