Recensie
Berekenende, liefdeloze, op de tekentafel ontworpen concepthoreca zien we vaker
Berekenende, liefdeloze, op de tekentafel ontworpen concepthoreca zien we vaker © Mats van Soolingen

Spingaren (3)

recensieBij Spingaren is alles ambachtelijk en huisgemaakt, van de gore charcuterie tot de mislukte hoofdgerechten. Dieptepuntje, hoor.

Het eerste wat je ziet als je het restaurant aan de gracht binnenloopt, is zo'n gigantische trog lolly's waar je bij vertrek een greep uit mag doen. Mijn tandarts had vroeger zo'n bak op de balie (eind jaren tachtig werden de lolly's vervangen door opwindgebitjes), mede daarom vind ik het een onheilspellend voorteken.

Afgelopen zomer kwam Spingaren op de plek van Lieve, die na 25 jaar nét volledig was opgeknapt. Als we de vele posts van gefêteerde bloggers moesten geloven, waren er ineens een stel hipsters neergestreken die eerder met broodjes pastrami op Rollende Keukens stonden.