PS Stadsgids Bewaar

So fetch: een slaapfeestje in Kriterion

Wow, een slaapfeestje in Kriterion?
Wow, een slaapfeestje in Kriterion? © youtube, still Clueless

Voor iedereen weer gapend in de schoolbanken plaatsneemt organiseert filmhuis Kriterion een ouderwets slaapfeestje, inclusief roze pyjama's, meidenfilms en stiekeme roddelmomentjes.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: het is niet écht een slaapfeestje. Dat zou ook wat zijn: een hele nacht met je slaapzakje tussen de rode bioscoopstoelen. As if!

Kriterion belooft wel alles wat een slaapfeestje zo heerlijk maakt: een kussengevecht, roddelen over je klasgenootjes én natuurlijk een stel fluorescerende romkoms: Clueless en Mean Girls. Ook 'een beautyhoekje' wordt geregeld, voor jongens en meisjes die zin hebben in nagellakken of een gezichtsmaskertje.

De filmavond, waarop je van de organisatie 'je innerlijke tienermeid omarmen' mag, is onderdeel van de Kriterion Zomeravonden, een aantal zomerse filmnachtjes met een ludiek thema. Zo is er voor echte 'mannenmannen' ook de Manathon, met worstelfilms en liters bier.

Back 2 School Sleepover Party
Woensdag 5 september (19.30) €15
Kriterion

Let op: Kriterion vraagt bezoekers om vooral roze pyjama's aan te trekken, want 'on wednesdays we wear pink'.

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.