PS Stadsgids Bewaar

Slinger door een glow in the dark apenkooiparcours

Slinger door een glow in the dark apenkooiparcours
© ApenkooiGym

Na discobowlen en discozwemmen kun je nu ook disco-apenkooien. ApenkooiGym en Nieuwe Mensen Leren Kennen organiseren vrijdag 23 februari een glow in the dark apenkooiavond.

Ren, spring en vlieg door neonlicht in het met reflecterende tape afgezette parcours terwijl Toy-box' Tarzan en Jane door de speakers beukt. "We maken er een goed fout jaren 80/90 keetfeest van," zegt initiatiefnemer Carlo Vuur.

We maken er een goed fout jaren 80/90 keetfeest van

Gevaarlijker dan normaal apenkooien is het volgens hem niet. "Er zit een paarse gloed in de ledverlichting waardoor je alles nog vrij goed blijft zien. Bovendien zetten we alles af met reflecterende tape. En tja, bij apenkooien is vallen ook normaal hè. Mensen worden misschien juist wel voorzichtiger."

Lasers
Het festijn duurt anderhalf uur. "De mensen van ApenkooiGym zullen steeds verschillende spelelementen introduceren; een beetje trefbal, een beetje apenkooien, anders ben je na tien minuten al kapot."

Alsof al dat neongeweld nog niet genoeg is, staat de deelnemers het laatste kwartier ook nog een stel lasers en disco-effecten te wachten, vertelt Vuur. "Dan gaat echt de beuk erin. En daarna gaan we naar de kroeg!"

Er zijn nog drie plaatsen beschikbaar voor vrijdag, maar de organisatie is vrijwel zeker van plan deze glow in the dark-versie vaker te organiseren. 

Glow in the dark Apenkooien
Vrijdag 23 februari
Konijnenstraat, Amsterdam

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.