Stadsgids Bewaar

Showroom vol jongensdromen in de P.C. Hooftstraat

Een Ferrari 250 GTE, tijdelijk te bewonderen in de P.C. Hooftstraat
Een Ferrari 250 GTE, tijdelijk te bewonderen in de P.C. Hooftstraat © Real Art on Wheels

Een Ferrari spotten in de P.C. Hooftstraat is geen grote bijzonderheid. Maar wel als het een short nose is uit 1965. Deze en meer klassiekers zijn te bewonderen in de pop-upshowroom van Real Art on Wheels.

In de showroom staan tien opgepoetste klassiekers, waaronder een bijzondere Ferrari 275 GTB uit 1965, een zogenaamde short nose. Een andere bijzonderheid: de Maserati Sebring die op de San Franciso autoshow stond in 1966. "Een showroom vol jongensdromen," zo vat autohandelaar Bodie Hage het samen.

"We zijn deze week opengegaan en trekken veel bekijks," zegt Hage. De eigenaar van Real Art on Wheels in Alphen aan de Rijn werd door de eigenaar van het pand in de Amsterdamse winkelstraat benaderd of hij interesse had tijdelijk iets te doen.

"In Parijs en andere wereldsteden heb je ook autohandels in de sjieke straten, daar wilden we in Amsterdam navolging aan geven. Ja, je hebt hier Tesla zitten, maar of dat nou een echte auto is...," aldus Hage.

Veel bekijks
Wat de lievelingsauto is van Hage? "Oei, dat is een vraag die je echt niet mag stellen. Dat is vragen aan een ouder van welk kind hij het meest houdt."

Real Art on Wheels is voorlopig van donderdag tot en met zaterdag geopend, van 10.00 tot 18.00 uur en blijft ongeveer een half jaar in de P.C. Hooftstraat zitten. "Ik wist niet wat ik van deze zaak moest verwachten, maar er is al zo veel bekijks dat ik misschien maar wat vaker open moet gaan."

Real Art on Wheels, PC Hooftstraat 5-11

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.