PS Stadsgids Bewaar

Schuim stond weer eens aan de grond genageld

Celine Chu (Kanarie Club), presentatrice Veronica van Hoogdalem en Digitzz: 'Ik ben artiest.'
Celine Chu (Kanarie Club), presentatrice Veronica van Hoogdalem en Digitzz: 'Ik ben artiest.' © Hans van der Beek

Hans van der Beek doet elke dag verslag van feesten, presentaties en andere belangrijke bijeenkomsten in Amsterdam. Vandaag: de preview van realityserie Verenigde nagels.

De Kanarie Club, nooit eerder geweest, is een werkelijk schitterend grand café achter in de Hallen. Groot ook. Ik zoek, maar zie alleen laptoppers. Dan komt er geluid van de open verdieping die hoger ligt. "Haaaaaai!" "Hééééééé!" Daar moet het zijn.

Kimmylien Ngugen, eigenaar van zes nagel- en beautysalons in Amsterdam, krijgt een reallifeserie op Linda.tv. De titel: Verenigde nagels.

Ze hebben het event bescheiden gehouden, ik gok een vrouwtje of veertig. Dat zijn dan al snel 320 selfies, 8 p.p., een milde schatting.

Gesprekje:
"Wat een goeie schoenen!"
"Ja, maar ze zijn niet voor het ­lopen."
Daar is iets voor te zeggen. Met die naaldhakken kun je een bank overvallen, en verder is de schoen bezaaid met zwarte pinnen.

Net een goedendag - zo'n bal met punten waarmee ridders in de middeleeuwen zwaaiden - maar dan als schoen.
Bijna twee jaar Schuimmeisje en ik blijf mijn ogen uitkijken.

We gaan de eerste aflevering bekijken, maar eerst een praatje natuurlijk.

Veronica van Hoogdalem: "Kimmylien, je bent een ondernemer, je wilt helemaal niet in de spotlight. Waarom nu dan toch deze reality?"
Ngugen: "Ik heb allemaal bekende vriendinnen. Ik ben altijd een vriendinnetje van iemand."

Daarin gaat vanaf zaterdag verandering komen. Dan kunnen we twaalf afleveringen meegenieten met haar nagelstudio in de Kinkerstraat. Ik leer van deel één: een nagelstyliste is eigenlijk een psycholoog en de persoonlijk assistent van Ngugen kan echt niet zonder bijgewerkte wenkbrauwen de deur uit.
Volgende week: wie wordt de nieuwe receptioniste?

Wat Preview Verenigde nagels
Waar Kanarie Club, Bellamyplein
Wie Kimmylien Ngugen, Hella Bouanane, Jolinho Jibodh, Jeroen Zwaan, Nienke Eijssink, Maria Tailor, Veronica van Hoogdalem
Wanneer donderdag 22 juni, van 16.00 tot 18.00 uur
Drank en spijs
***
Sfeer ***
Hans wil dan wel ook een personal assistant, met wenkbrauwen

De producent wil ook nog wat zeggen. "Dit is een stukje Kinkerstraat, met allerlei culturen. Maar het gaat niet over politiek, het gaat over tassen, mannen en schoenen. En nagels en wenkbrauwen."

Daarna ga ik mijn foto's maken en dat valt in deze kringen nog niet mee. Die wil omdraaien, want dat is de betere kant. Die wil eerst een jasje aan. Of uit. Of de haren alsnog los. En altijd even kijken en natuurlijk moet het dan absoluut nog een keer. Het levert wel ook vrolijke teksten op.

Hanneke van Stiphout: "Deze tuniek is van Zara. Wil je dat erbij zetten? Z. A. R. A."
Nienke Eijssink: "En mijn stropdas is van de Hema. H. E. M. A."
Van Stiphout: "Eigenlijk loop ik erbij als een gescheiden vrouw van middelbare leeftijd, maar ik moest deze aan van mijn gay friend."

Van Stiphout is regisseur van klassiekers als Ex on the beach en Adam zkt Eva. "Van Schuim zou je ook best een reality kunnen maken."
Maar dan alleen in mijn blote kont.

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.