PS Stadsgids Bewaar

School for Millennials wil cursisten tegen burn-out wapenen

Wing Ya Man wil millennials waardevolle levenslessen bieden
Wing Ya Man wil millennials waardevolle levenslessen bieden © ANP

Met haar School for Millennials wil Wing Yan Man haar generatiegenoten vaardigheden leren waarmee een burn-out te voorkomen is. 'Die hebben we op school nooit meegekregen.'

Ze noemt haar eigen generatie de prestatiegeneratie. "Wij millennials zijn opgegroeid met de boodschap dat we alles kunnen zijn en doen wat we willen. Juist die hoeveelheid aan keuzes zorgt voor verlamming," zegt Man (30). 

Man spreekt uit eigen ervaring. Een paar jaar terug kampte zij met een burn-out. "Mijn carrière bij een groot bedrijf verliep heel voorspoedig, maar eigelijk was ik doodop. De bedrijfsarts diagnosticeerde me met een burn-out." 

Oververmoeidheid
Ze wist haar burn-out 'te tackelen' en besloot haar opgedane kennis in te zetten om andere millennials met stress en oververmoeidheid te behoeden voor het 'moment van uitschakeling'.

Ik kan met zekerheid zeggen: de millennial wil graag leren

Wing Yan Man

"Ik wil millennials met name helpen dichter bij zichzelf te komen. Het is een stukje bewustwording."

Man zegt dwalende twintigers en dertigers handvatten te kunnen bieden aan de hand van praktische workshops. "Ik ga met mijn cursisten in gesprek: wat zijn nou je echte behoeftes, wat kost energie en wat geeft energie? Ook leer ik mensen authentiek te blijven. De cursussen zijn gericht op zelfreflectie."

Nokia 3310
Man noemt haar school 3310 - vernoemd naar de Nokia 3310, een oude bekende van de millennial - en geeft haar cursussen (€55,- per sessie) vanaf volgende week in het flexkantoor Wework in de Weesperstraat. "Het worden klassikale lessen zonder een schoolbord."

Dat de millennial - die in sommige gevallen als een wispelturig typetje bekend staat - behoefte heeft aan haar cursussen weet Man zeker. "Ik heb marktonderzoek gedaan en wat ik met zekerheid kan zeggen is dat de millennial graag wil leren."

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.