Stadsgids Bewaar

Ron Blaauw opent vrijdag restaurant in Hudson's Bay

Uit de keuken van Nacarat komen Midden-Oosterse gerechtjes om te delen.
Uit de keuken van Nacarat komen Midden-Oosterse gerechtjes om te delen. © Nacarat

Op de bovenste verdieping van het nog te openen Hudson's Bay, opent topkok Ron Blaauw vrijdag 25 augustus het Midden-Oosterse restaurant Nacarat.

Die geruchten gingen in mei al - onder andere in de rubriek 'culinaire achterklap' in Het Parool - en zijn nu bevestigd door Blaauw. Samen met het gerucht dat hij een chef van het Londense Ottolenghi in zou vliegen: head chef Angelo Kremmydas om precies te zijn. Kremmydas gaat de keuken leiden met Yaniv Lenga, chef van Pastel in Tel-Aviv.

Mezzes en dips
Uit die keuken komen gerechtjes om te delen, niet halal of kosher, maar wel geïnspireerd op het Midden-Oosten. Er worden mezzes - hapjes als falafel, tabouleh en gegrilde aubergine - en dips als tzatziki, hummus en tirshi geserveerd. Een 'Nacarat Magarita' of 'Coriander Martini' erbij en je waant je haast in Tel-Aviv. Dichter bij huis blijven kan ook: op de drankkaart staat namelijk ook het Amsterdamse bier van de Prael.

Uitzicht
Geen zin om je een weg te banen door het winkelend publiek van Hudson's Bay maar wel dineren onder een glazen koepeldak met uitzicht over de stad? Tot de opening van Hudson's Bay op 5 september heb je nog vrij spel en kom je via de andere ingang aan het Rokin 49 het restaurant binnen. Die ingang is trouwens ook in gebruik wanneer het warenhuis in de avonduren sluit en het restaurant opent voor diner.

Lees ook: Nieuw winkelwalhalla Hudson's Bay aan Rokin en Nes bijna klaar

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.