Stadsgids Bewaar

Roest geeft laatste feestje in Van Gendthallen

Voor Roest blijft er gewoon plek in de plannen voor Oostenburg.
Voor Roest blijft er gewoon plek in de plannen voor Oostenburg. © Rowin Ubink

Nog één keer: café Roest organiseert op 27 oktober voor de laatste keer een feest in de tegenovergelegen Van Gendthallen.

Die vrijdagavond biedt de loods plek aan het Moulin Roest Dinner Circus. Het wordt volgens het café een typisch Roest-feest, met muziek, een uitbundig decor en samen eten, drinken en dansen. 

De avond begint om 18.00 uur met een walking diner, waar je met een strippenkaart bij verschillende eetkraampjes in totaal acht gangen kan bestellen. Tijdens het eten worden bezoekers vermaakt met verschillende optredens.

Om 22.00 uur verandert de hal in een feestzaal, waar verschillende Amsterdamse dj's hun opwachting zullen maken. De namen worden later bekend. 

De gemeente heeft besloten geen vergunningen meer te verstrekken aan evenementen met drank en versterkte muziek in de Van Gendthallen. Dat besluit is genomen na klachten van bewoners en het feit dat Oostenburg de komende jaren flink op de schop gaat. Op het voormalige VOC-eiland moeten ruim 1500 woningen en een hotel komen. 

Voor Roest blijft er wel plek, al moet het café het wel doen zonder het bekende stadsstrand

Moulin Roest Dinner Circus. Vrijdag 27 oktober, 18.00-03.00 uur. Kaartjes voor het feest zijn te koop voor 15 euro, voor de hele avond inclusief eten 35-45 euro.