Stadsgids Bewaar

Resto VanHarte organiseert eerste lowbudget foodfestival

In tegenstelling tot andere foodfestivals ben je bij Heel Mokum Kookt niet 9 euro voor een hamburger kwijt.
In tegenstelling tot andere foodfestivals ben je bij Heel Mokum Kookt niet 9 euro voor een hamburger kwijt. © Vincent van den Hoogen

Sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte organiseert in september het eerste foodfestival van Amsterdam voor mensen met een kleine portemonnee, genaamd Heel Mokum Kookt!

"We willen er echt zijn voor alle Amsterdammers," vertelt initiatiefnemer Lucas Geluk. "In tegenstelling tot andere foodfestivals ben je hier niet 9 euro voor een hamburger kwijt, maar drie. Het duurste is een bord paella van 4 euro. De entree, ranja en water zijn gratis, fris is 1 euro en wijn en bier 2 euro. Bezoekers met een stadspas met groene stip krijgen vijf gratis consumptiemunten (red.: niet te besteden aan alcohol). Dit is geen festival waar we op willen verdienen, integendeel."

Op het festival tref je enkel sociale eetinitatieven als Buurtbuik, Eetclub Erasmus, Kunstsmaak, Kaskantine en het Suikertantes Café. "Er staan meer dan twintig deelnemers, allemaal zijn ze gewend om voor een klein budget te koken," aldus Geluk.

Een foodfestival is natuurlijk geen foodfestival zonder muziek: artiesten als afrofusionband Makali Sounds, coverband The Dirty Secrets, jazzcombo Crabfeathers en electro-acoustic danceband de Bunga Bunga Experience verzorgen optredens. Voor de kinderen is er een springkussen en zijn er workshops cupcakes versieren en koken.

Heel Mokum Kookt, zondag 17 september, 14.00 - 20.00 uur, Erasmuspark, gratis

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.