PS Stadsgids Bewaar

Restaurant in Veronicaschip geopend

In het Veronicaschap is nu een restaurant en een club
In het Veronicaschap is nu een restaurant en een club © ANP

In het voormalig Veronicaschip op de NDSM-werf is vrijdag het restaurant geopend. Op het schip werden sinds de zomer al clubavonden georganiseerd.

Onder de naam Noorderling doet het voormalig radioschip inmiddels dienst als nachtclub, het restaurant behoudt de naam Veronicaschip. De eerste mensen stonden in mei al op de dansvloer. Het restaurant liet wat langer op zich wachten.

Gigantisch terras
Het restaurant, dat plaats biedt aan ongeveer tachtig gasten, bevindt zich op het binnendek. Leuk detail: de bar is gebouwd in de vorm van het schip.

Het terras, met uitzicht op het IJ, komt op een houten vlonder aan stuurboordkant. De keuken richt zich vooral op groentes. Vlees wordt niet geserveerd, wel (duurzame) vis.

Duurzaam
Het schip heeft duurzaamheid sowieso hoog in het vaandel staan. Er wordt water uit het IJ gepompt om het bier te koelen en de toiletten mee door te spoelen, gft-afval wordt aan boord gecomposteerd en het hout dat is gebruikt voor de verbouwing komt van gerecyclede festivalvlonders.

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.