Stadsgids Bewaar

Restaurant Hangar in Noord is stoer en ruig met uitzicht op het IJ

Restaurant Hangar in Noord is stoer en ruig met uitzicht op het IJ
© Catharina Gloggowski

Deze week kozen we als A-Locatie: het nieuwe restaurant Hangar. Het is opgebouwd uit golfplaten en biedt plaats aan 75 mensen. Wie weet ligt er straks zelfs ook een ijsbaan voor de deur.

Hangar

Aambeeldstraat 36
0202-3638657
www.hangar.amsterdam

In zeven weken veranderde het plekje van een leeg parkeerterrein in een bruisend restaurant. Na het opzetten van het Italiaanse restaurant Bar Moustache zag Tim Immers (44) het wel zitten om nog een restaurant te openen. De plannen voor Hangar maakte hij met Jop Pollmann (48). In deze loods, die qua vorm lijkt op Noorderlicht bij de NDSM-werf, kunnen 75 mensen tafelen.

Toen de groene golfplaten om de loods te bouwen werden bezorgd, waren Immers en Pollmann niet meteen om. 'We wilden een soort Piet Hein Eek-kleurenpalet, maar konden nergens roestige platen vinden. Uiteindelijk zijn we bij boeren langsgegaan om nieuwe platen te verruilen voor roestplaten,' zegt Immers. Hierdoor lijkt de koepel wel een mozaïek.
In de keuken zijn wel nieuwe platen gemonteerd.

Het groen van die golfplaten komt terug in het interieur. 'Noord is stoer en ruig, dat wilden wij dus ook uitstralen.' De romantische sfeer van Bar Moustache is dan ook nergens in Hangar terug te vinden. De lampen zijn in elke hoek verschillend, de bar is ­koperkleurig en er staat tussen de kleine tafeltjes ook een grote leestafel.

De menukaart verandert elke zes weken. Alleen de klassiekers en de vijftien soorten wijn staan vast op de kaart. 'Het eten komt uit verschillende landen rond de Middellandse Zee.'

Toekomstplannen
De voorgerechten kosten tussen de €6,50 en de €12,50. De soep van de dag is het goedkoopst, de toast porcini met truffel het duurst. Als hoofdgerecht staat nu bijvoorbeeld een risotto met cantharellen, parmezaan en anijs (€18) en een snoekbaarsfilet met knolselderijpuree en een lichte bisque (€21) op de kaart. Ook zijn er diverse bijgerechten van €3,50 en €4,50 en tot slot is er keuze uit drie nagerechten zoals geroosterde ­ananas met vanillemascarpone (€5,50).

Het restaurant zat de eerste twee weken zo goed als vol en heeft grootse toekomstplannen: 'Hopelijk komt er dit najaar een schaatsbaan; een stadsstrand komt er komende zomer sowieso.'