Stadsgids Bewaar

Reizende tentoonstelling twee weken op station Amstel

De portretten in de hal van station Amstel.
De portretten in de hal van station Amstel. © NS

Het wachten op je trein is op station Amsterdam Amstel de komende twee weken ietsje leuker. In de hal is namelijk een minikunsttentoonstelling te zien.

De tentoonstelling Face Time is een samenwerking tussen de Nederlandse Spoorwegen en de stichting Kunst en Cultuur in Beweging, die meer kunst in de openbare ruimte wil krijgen. 

Face Time bestaat uit zes foto's en zes schilderijen, uit zes museumcollecties, waaronder het Stedelijk Museum in Amsterdam. De foto's zijn gemaakt door een nieuwe generatie portrettisten en reageren op een portret uit de oude kunst. Het doorlopende thema in alle portretten is diversiteit. 

Naast dat je natuurlijk de werken gewoon kunt bekijken, is aan elk portret ook een podcast gekoppeld. Daarin vertelt een museumdirecteur of curator over het oude portret en geeft de fotograaf meer achtergrondinformatie over zijn of haar beeld.

De tentoonstelling is tot en met 1 oktober te zien op Amstel en verhuist daarna naar station Almere Centrum. Verder is Face Time ook te zien op stations Den Haag Centraal, Breda, Zwolle en Arnhem.