Stadsgids Bewaar

Rauwdouwen en sterren: een roller derby in Amsterdam

Bam! Weer een punt erbij.
Bam! Weer een punt erbij. © ARD

De Apollohal wordt volgende week twee dagen lang omgetoverd tot een rolschaatsbaan waar vijf internationale teams tegen elkaar strijden in een roller derby. De Amsterdams 'All Stars' hopen op een overwinning.

Een roller derby is wel even anders dan een rustig rondje skeeleren in het Vondelpark. Tijdens de indrukwekkende wedstrijden gaat het er namelijk nogal wild aan toe.

Wie benieuwd is naar de Amerikaanse sport vol rollende gladiatoren in een arena moet in het weekend van 9 juni naar de Apollohal. Daar vindt het eerste internationale derbytoernooi in Nederland plaats.

Knipoog
Het Amsterdamse team de All Stars zal strijden tegen teams uit Frankrijk, België en Colombia, en proberen 'de Stroopwafel Cup' te winnen. Aanvoerder Furrocious: "Natuurlijk is de naam van het toernooi een dikke knipoog en laten we daarmee zien dat we veel lol zullen maken. Maar we nemen deze sport ook bloedserieus."

Roller derby is een sport waarbij twee teams op rolschaatsen rondjes rijden de en 'jammers', herkenbaar aan de sterren op hun helm, punten scoren door tegenstanders in te halen. Door snelheid, blokkeren en hinderen is het een behoorlijk fysieke sport.

De Stroopwafel Cup
Zaterdag 9 en zondag 10 juni (10.00-20.00) €11
Apollohal, Apollolaan 4

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.